Barn slutter å være søte når de er 4 år

Ny forskning viser at når barn er 4 år gamle mister de ansiktstrekkene som gjør at vi synes de er så uimotståelig søte.

SØT?: Mennesker er tiltrukket av de spesielle ansiktstrekkene babyer har, som stort hode, rundt ansikt og store øyne. Derfor synes vi en nyfødt baby er søtere enn en 4-åring. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
SØT?: Mennesker er tiltrukket av de spesielle ansiktstrekkene babyer har, som stort hode, rundt ansikt og store øyne. Derfor synes vi en nyfødt baby er søtere enn en 4-åring. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som nybakt mor er det ikke uvanlig at fremmede kikker ned i barnevognen din med kommentarer som "Åh, for en søt baby!". Men har du merket at oppmerksomheten avtar med årene? Det er ikke rart.

Forskere har nemlig funnet ut at vi synes at barn blir mindre søte med årene, og den magiske grensen går ved 4-års alder.

Forskere fra Kina og Canada har i en ny studie bedt 60 voksne om å rangere hvor mye de liker ansiktene til en rekke barn i alderen 0 til 6 år. Forsøket viste at både menn og kvinner syntes at babyene hadde et mer attraktivt ansikt enn de større barna, skriver Psychology Today.

Hva skjer når barna blir 4 år? Ifølge forskerne er dette fordi barnas ansikt endrer seg. Mennesker er tiltrukket av de spesielle ansiktstrekkene babyer har, som stort hode, rundt ansikt og store øyne. Disse ansiktstrekkene appellerer til vår beskyttende side, som gjør at vi får lyst til å ta vare på spedbarn - uansett om vi er i slekt med dem eller ikke. Etter hvert som barna blir eldre mister de disse ansiktstrekkene.

Barnepsykolog og forfatter Elisabeth Gerhardsen tror det at de er så søte hjelper babyer å overleve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer