Basilikum, mozzarella og tomater i skjønn forening

Når tomatene er solmodne og basilikumpestoen nylagd, er det bare å nyte i vei!

TOMAT- OG MOZZARELLASALAT MED BASILIKUMPESTO OG SPEKESKINKE: Her er det bare å nyte i vei! Foto: Marit Røttingsnes Westlie
TOMAT- OG MOZZARELLASALAT MED BASILIKUMPESTO OG SPEKESKINKE: Her er det bare å nyte i vei! Foto: Marit Røttingsnes WestlieVis mer

Utvalget av ferdige sauser, supper og dressinger i butikken har aldri vært større enn nå, og noe av det smaker helt greit også. Jeg har imidlertid til gode å smake skikkelig bra basilikumpesto kjøpt ferdig på glass.

Vel, jeg har kommet over noen fryktelig dyre og bittesmå glass i delikatessebutikker som smaker helt fint, men de du kan få kjøpt i de vanlige dagligvarebutikkene er ikke mye å skrive hjem om, spør du meg.

Heldigvis er det superenkelt å lage sin egen basilikumpesto hjemme på kjøkkenet. Du trenger enten en food processor, blender, stavmikser eller morter. That's it!

I tillegg til råvarene da, såklart. Og når du først er igang med pestolagingen, kan du jo, i tillegg til å bruke den på denne superbe og lettvinte sommersalaten med mozzarella og solmodne tomater, lage pestosnurrer eller heller den over kokte nypoteter.

Plassere en romslig skje på toppen av en bolle med minestronesuppe eller kimbinere den på lykkelig vis med både pasta, gulrøtter og laks. Her er med andre ord mulighetene mange og gode.

Har du gode og solmodne tomater, litt mozzarella og noen skiver med spekeskinke, har du også det perfekte selskapet til pestoen din!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.