Basisvarer: Krydderet du trenger for å lage indisk mat

Det ser kanskje mye ut, men alt du trenger får plass i en ganske liten metallboks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det kan være litt voldsomt å lage mat fra et kjøkken du ikke er vant til. I hvert fall fra bunnen.

Listen over ingredienser du ikke har i skapet kan virke lang, og det er gjerne spesielt krydderne som kan virke fremmede.

Det er likevel ikke verre enn at alle krydderne du trenger for å lage indisk mat får plass i en metallboks, litt større enn en helt vanlig matboks.

I videoen over viser Anjali Pathak frem sin krydderboks, som er typisk for indiske kjøkken, og forteller mer om hva du bør se etter når du kjøper krydder.

Pathak er kokk og tredje generasjons produktutvikler i firmaet Patak's som produserer ferdige sauser og krydderpaster til indisk mat.

Redd for at maten skal bli for sterk? Sjekk Chili-Klaus' smarte teposetriks

Alt du trenger i én boks Krydderboksen er delt i to lag: I rommet på toppen ligger hele krydder, som chili, stjerneanis, kanel, og kardemomme, og i kammeret i bunnen, i små bokser, er små frø og oppmalt krydder som gurkemeie, chili og familiens egne krydderblanding - garam masala.

- Når du lager mat med krydder begynner du med de hele krydderne, før du tilsetter de som er malt, sier Pathak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer