50 DAGER: Denne PC-en skal kunne ligge ubrukt i 49 dager for så å våkne på under to sekunder den 50. dagen.
50 DAGER: Denne PC-en skal kunne ligge ubrukt i 49 dager for så å våkne på under to sekunder den 50. dagen.Vis mer

Batteriet på denne PC-en skal vare i 50 dager

Acer lover inntil 50 dagers standbytid og lynrask oppstart fra hvilemodus på en helt ny supertynn og -lett bærbar PC.


I tillegg lover Acer at PC-en skal våkne og være klar for innsats etter hvilemodus på under to sekunder. Den nye klassen med PC-er må nok sees som en offensiv mottrekk mot Apples suksess med små, lette og stilige bærbare PC-er - og mot iPad.

- Dersom vi ikke foretar oss noe, vil de som spår at PC-en er død få rett. Min jobb er å gjøre noe med dette, sa sjefen for PC-er i Acer, Campbell Kan.

Han peker på at dagens og fremtidens PC-brukere forventer maskiner som slår seg på øyeblikkelig uten ventetid, at man kommer raskt på nettet og at man kan bruke nettjenester på tvers av enheter uten problemer.

Og svaret på disse utfordringene heter Acer S3, følge Kan.

TØFF: Kabinettet på Acer S3 er laget i en legering av aluminium og magnesium. Visuelt er det pent - og blandingen skal tåle en trøkk.
TØFF: Kabinettet på Acer S3 er laget i en legering av aluminium og magnesium. Visuelt er det pent - og blandingen skal tåle en trøkk. Vis mer

Tykkelsen på Acer S3 strekker seg fra 13 millimeter på den tynneste enden, til 17 millimeter på det tykkeste. Kabinettet er laget i en aluminium-magnesium-legering og har fått et design som ikke er helt ulikt MacBook Air.

Når lokket på PC-en slås igjen, går PC-en inn i en dyp sovemodus som nesten ikke bruker batteri. Slik kan den ifølge Acer ligge opp til 50 dager. Når du åpner lokket igjen skal PC-en være klar til bruk på under to sekunder.

Acer sier også at de har gjort tilpasninger slik at PC-en raskt kan koble seg på nettet. PC-en holder styr på dine mest brukte nettverk, og Kan hevder at man fra dyp hvilemodus har vekket PC-en og kommet seg på nettet fire ganger raskere enn hva de raskeste PC-ene klarer i dag.

Acer lover også at den tynne og lette formen ikke skal gå på bekostning av ytelsen. Prosessorutvalget består av andre generasjon Intel-prosessorer fra i3 til i7 av lavvolttypen.

HD LED: Acer S3 er utstyrt med en HD LED-skjerm på 13,3 tommer.
HD LED: Acer S3 er utstyrt med en HD LED-skjerm på 13,3 tommer. Vis mer

Alle modellene vil være utstyrt med en SSD-harddisk, men man kan også velge å legge til en tradisjonell harddisk i tillegg.

Acer S3 kommer i salg i september, men først i oktober kan vi forvente å se den i store volum. Prisene vil starte på 799 euro (cirka 6.500 kroner) og ende på 1.199 euro (cirka 10.000 kroner) avhengig av hvilke spesifikasjoner man ber om.

Les også:
Disse gjør Android-mobilen din smartere
Vi har testet ut Son S og Sony P
Ingen tvil om at denne fortjener terningkast 6
8 perfekte student PC-er

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

ULTRABOOK: Den nye klassen små og lette bærbare PC-er med lavvoltsprosessor har fått navnet Ultrabook. Lenovo lanserte også en Ultrabook på IFA.
ULTRABOOK: Den nye klassen små og lette bærbare PC-er med lavvoltsprosessor har fått navnet Ultrabook. Lenovo lanserte også en Ultrabook på IFA. Vis mer