Bavian-bøller stoppet frokstshow: - Alle fikk panikk da det ble stille

Frokost-show i Zimbabwe.

LAGDE TRØBBEL: Det ble ble brått slutt på morgensendinga til YA FM i Zimbabwe da en gjeng bavianer gnagde i stykker radiostasjonens fiberoptiske nettverkskabler. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
LAGDE TRØBBEL: Det ble ble brått slutt på morgensendinga til YA FM i Zimbabwe da en gjeng bavianer gnagde i stykker radiostasjonens fiberoptiske nettverkskabler. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIXVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Lytterne som hadde gledet seg til frokostshowet på YA FM i Zimbabwe her om dagen, måtte skuffet gå dagen i møte uten siste nytt fra den kanten.

Brått ble det nemlig helt knyst i høyttalerne under morgensendinga, ifølge The Guardian.

Sjefen for radiostasjonen Munyaradzi Hwengwere trodde først strømmen hadde gått. Men det viste seg i stedet at det var trøbbel i tårnet, og det trøbbel litt utenom det vanlige.

- Alle fikk panikk da det ble stille, sier Munyaradzi Hwengwere, ifølge News24.com.

Men da kanalen fikk bekreftet at det ikke var strømbrudd, oppdaget de til slutt at nettverkskablene hadde blitt ødelagt i fjellene der radiotårnet er.

Der skulle det vise seg at en gjeng bavianer regelrett satt og gnagde i stykker radiostasjonens fiberoptiske nettverkskabler.

- Jeg har blitt fortalt at det var mer enn fem bavianer som spiste over kabelen. Da vi kom til tårnet så vi bavianene haste av sted, sier Hwengwere.

Ifølge The Guardian tapte radiokanalen 1200 dollar - drøyt 10 000 kroner i reklameinntekter, for å ha vært av lufta i en time.

Ramponeringa skjedde i fjelltraktene ikke langt unna Zvishavane, skriver BBC.