LANSERING: Beaujolais noveau har nok litt av skylden for områdets tidligere dårlige renommé. Vinene tappes og lanseres rett etter innhøsting. Her fra lanseringen i Lyons gater i fjor. Foto: Jean-Philippe Ksiazek / AFP / NTB Scanpix
LANSERING: Beaujolais noveau har nok litt av skylden for områdets tidligere dårlige renommé. Vinene tappes og lanseres rett etter innhøsting. Her fra lanseringen i Lyons gater i fjor. Foto: Jean-Philippe Ksiazek / AFP / NTB ScanpixVis mer

vintest beaujolais

Beaujolais ble ikke tatt særlig seriøst. Nå er situasjonen en helt annen, til terningkast seks

Cru-klassifisert Beaujolais er en spennende kategori.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Beaujolais var lenge et vinområde som ikke ble tatt særlig seriøst. Med viner som luktet og smakte banan og tuttifrutti og fraværet av struktur og syre, ble disse vinene ofte sett på som uinteressante.

Med unge fremadstormende vinmakere og nytt fokus på kvalitet er derimot dagens situasjon en helt annen.

Beaujolais ligger sør for Bourgogne og er innlemmet i samme område.

Produksjonstekninkk

Vinene lages på den lokale gamay-druen som er lite kjent utenfor Beaujolais.

Bruken av produksjonsteknikken maceration carbonique var lenge normen i området, men denne benyttes nå stort sett til de mer kommersielle utgavene.

Den særegne produksjonsmetoden gir ofte veldig fruktdrevne og saftige viner, men også en ganske endimensjonal aromaprofil av banan og tyggegummi.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn