vintest beaujolais

Beaujolais ble ikke tatt særlig seriøst. Nå er situasjonen en helt annen, til terningkast seks

Cru-klassifisert Beaujolais er en spennende kategori.

LANSERING: Beaujolais noveau har nok litt av skylden for områdets tidligere dårlige renommé. Vinene tappes og lanseres rett etter innhøsting. Her fra lanseringen i Lyons gater i fjor. Foto: Jean-Philippe Ksiazek / AFP / NTB Scanpix
LANSERING: Beaujolais noveau har nok litt av skylden for områdets tidligere dårlige renommé. Vinene tappes og lanseres rett etter innhøsting. Her fra lanseringen i Lyons gater i fjor. Foto: Jean-Philippe Ksiazek / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Beaujolais var lenge et vinområde som ikke ble tatt særlig seriøst. Med viner som luktet og smakte banan og tuttifrutti og fraværet av struktur og syre, ble disse vinene ofte sett på som uinteressante.

Med unge fremadstormende vinmakere og nytt fokus på kvalitet er derimot dagens situasjon en helt annen.

Beaujolais ligger sør for Bourgogne og er innlemmet i samme område.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer