vintest beaujolais

Beaujolais ble ikke tatt særlig seriøst. Nå er situasjonen en helt annen, til terningkast seks

Cru-klassifisert Beaujolais er en spennende kategori.

LANSERING: Beaujolais noveau har nok litt av skylden for områdets tidligere dårlige renommé. Vinene tappes og lanseres rett etter innhøsting. Her fra lanseringen i Lyons gater i fjor. Foto: Jean-Philippe Ksiazek / AFP / NTB Scanpix
LANSERING: Beaujolais noveau har nok litt av skylden for områdets tidligere dårlige renommé. Vinene tappes og lanseres rett etter innhøsting. Her fra lanseringen i Lyons gater i fjor. Foto: Jean-Philippe Ksiazek / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Beaujolais var lenge et vinområde som ikke ble tatt særlig seriøst. Med viner som luktet og smakte banan og tuttifrutti og fraværet av struktur og syre, ble disse vinene ofte sett på som uinteressante.

Med unge fremadstormende vinmakere og nytt fokus på kvalitet er derimot dagens situasjon en helt annen.

Beaujolais ligger sør for Bourgogne og er innlemmet i samme område.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer