Bedre hjelp for deg med kronisk hjerteflimmer

Legene utvider behandlingen.

HJERTEFLIMMER: Nå vil også pasienter med kronisk hjerteflimmer kunne få hjelp av ablasjonsbehandling.Foto:AP/Luis RomeroScanpix
HJERTEFLIMMER: Nå vil også pasienter med kronisk hjerteflimmer kunne få hjelp av ablasjonsbehandling.Foto:AP/Luis RomeroScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens det tidligere bare var pasienter med anfallsvis hjerteflimmer som ble behandlet med ablasjon, vil nå også pasienter med kronisk flimmer kunne få hjelp av denne behandlingen.

Ved Arytmisenteret ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen jobbes det med å utvikle og videreutvikle behandlingen av atrieflimmer eller hjerteflimmer. Målet er at flere skal få hjelp og ventelistene gå ned. Flest med  kronisk flimmer Tidligere fantes det ingen behandling for hjerteflimmerpasienter. For omlag ti år siden begynte en å behandle pasienter med flimmer som kom i anfall, med ablasjon. Nå håper legene etterhvert også å kunne kurere pasienter med kronisk flimmer.

Det regnes med at 65.000 personer i Norge lider av hjerteflimmer i dag. Av disse vil rundt 2.500 personer kunne ha medisinsk hjelp av ablasjon. Den største mengden av pasienter med hjerteflimmer, har kronisk flimmer. Mye av årsak til dette er høy alder. Men det en også vet, er at anfallsvis flimmer kan utvikle seg til å bli kronisk.   Forstå mekanismene - De pasientene som har flest symptomer og er mest plaget, er de med anfallsvis hjerteflimmer. De er også de som har størst nytte av ablasjon. Ved bruk av ablasjon kan vi kurere omlag 80 prosent av disse pasientene, mens vi regner med å kunne kurere rundt 50 prosent av pasienter med kronisk flimmer, sier lege og stipendiat Eivind Solheim ved Haukeland universitetssjukehus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer