Befriende fri for flytende nitrogen og kortreist mose

Velsmakende uten dikkedarer på restaurant Eik.

VALUTA FOR PENGENE: Ikke innovativt, men et godt måltid laget av kokker som kan sine ting. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
VALUTA FOR PENGENE: Ikke innovativt, men et godt måltid laget av kokker som kan sine ting. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Flere matsaker på db.no/matMens hovedstadens øverste divisjon av kjøkken flommer over av flytende nitrogen og kortreist mose - Restaurant-Oslo er i dag molekylær gastronomi og ny nordisk økologi i en høyere potens - føles det iblant befriende å dumpe ned på en restaurant som bare serverer utmerket mat i avslappede omgivelser.

Solid og rimeligRestaurant Eik har holdt til på Hotel Savoy i 12 år og nyter stadig utmerkelsen BIB Gourmand i Michelin-guiden, som betyr at man kan forvente seg solid kvalitet til en rimelig sum.

- Jeg er allerede litt forelsket i sommelieren, sa Robinson omgitt av fargerike puter i en sofabenk.

 I valget mellom ukas tre samlemenyer, hadde Robinson & Fredag bestilt en femretters, men med en begrenset drikkepakke.

Straks kom servitøren med det sjenerøse tilbudet: Ville de kanskje likevel smake på fem ulike viner, bare med litt mindre i hvert glass?

Og der satt de og smattet på en frisk Riesling med duft av flint, mens en lekker appetittvekker ble plassert foran dem: Rå reke i en puré av kantarell, akkompagnert av kamskjellmajones.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer