DÅRLIG STEMNING: Også de
som er igjen i bedriftene etter nedbemanning
sliter, mener leder Dag Rune
Brekke i fagforeningen NITO. Foto: Henning Lillegård
DÅRLIG STEMNING: Også de som er igjen i bedriftene etter nedbemanning sliter, mener leder Dag Rune Brekke i fagforeningen NITO. Foto: Henning LillegårdVis mer

Bekymret for tøffere arbeidsklima etter nedbemanning: Folk får litt kvassere albuer

- Dette er reaksjoner arbeidsgiver bør ta på alvor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

STAVANGER (Dagbladet): - Folk er livredde for å miste jobben og prøver så godt de kan å klamre seg fast. Det gjør at mange jobber gratis og tar på seg oppgaver de egentlig ikke føler seg kompetent til. Folk tør ikke å si nei, men prøver å gjøre seg uunnværlig ved alltid å være på tilbudssiden, sier Dag Rune Brekke, leder i ingeniørenes fagforening, NITO, i Rogaland.

- Nedbemanning kan redusere stoltheten - Ofte svekkes den følelsesmessige tilknytningen til arbeidsplassen etter nedskjæringer. Man føler i mindre grad stolthet overfor arbeidsplassen.Det sier professor Stig Berge Matthiesen ved Handelshøyskolen BI. - Mange har en økt opplevelse av jobbusikkerhet. De lurer på hva som blir neste steg og om de selv blir rammet av nedskjæringene. Dette er reaksjoner som arbeidsgiver bør ta på alvor, sier han. I noen bedrifter fører nedbemanning til økt konkurranse og mindre solidaritet blant de gjenværende, tror BI-professoren. - Noe av solidaritetstanken har gått tapt på grunn av nedskjæringene. - Det kalles for mikropolitisk rivalisering og innebærer mer albuebruk og konkurranse, mindre raushet og fellesskapstekning. Dette kan vi se i noen bedrifter, sier Stig Berge Matthiesen. Business as usual, kommunikasjon og samarbeid er den beste måten å takle en nedbemanningsprosess på, mener Matthiesen. Negative tanker kan nemlig bli en selvoppfyllende profeti.- Når en bedrift har vært gjennom nedbemanning og mistet mange ansatte, er man i en slags krisetilstand. Folk trenger tid til å vende tilbake til det normale, sier han. Det er heller ikke uvanlig at gjenværende ansatte sier opp på egen hånd eller teller på knappene om de skal fortsette.- Dette er det viktig at arbeidsgiver er klar over. Ledelsen bør også sørge for å jobbe med det psykososiale arbeidsmiljøet, i en slik tid er dette viktigere enn noen gang.

Økt arbeidspress

En fersk undersøkelse NITO har utført, viser at over halvparten av Nito-ingeniørene har opplevd nedbemanning på arbeidsplassen det siste året. Over 60 prosent av disse sier at det har medført økt arbeidspress. Dette ga mindre tid til familien, utsettelse av ferie og var en skikkelig brems for etterutdanning.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn