­

Bente opererte vekk livmora - nå kan hun ikke gå på do

Flere hundre kvinner mener de har fått alvorlige skader etter å ha operert vekk livmor, men nærmere 9 av 10 får nei når de søker om pasientskadeerstatning.

FJERNET LIVMOR: Rundt 5000 norske kvinner får årlig operert vekk livmor. Muskelknuter er en av de vanligste årsakene til at det gjøres. Bente Veiby mener operasjonen ikke løste tarmplagene hun hadde, men i stedet gjorde dem mye verre. Det er ikke legene og Norsk pasientskadeerstatning enige i.
FJERNET LIVMOR: Rundt 5000 norske kvinner får årlig operert vekk livmor. Muskelknuter er en av de vanligste årsakene til at det gjøres. Bente Veiby mener operasjonen ikke løste tarmplagene hun hadde, men i stedet gjorde dem mye verre. Det er ikke legene og Norsk pasientskadeerstatning enige i.Vis mer

- Hvordan kan de si at ingen skade er skjedd? Jeg kan ikke gå på do, jeg må skylle tarmen for å tømme den.

Det sier Bente Veiby (55) som i 2016 ble anbefalt å fjerne livmora på grunn av muskelknuter. Hun ble operert samme år. Legene mente de forårsaket det hun beskrev som trykkfornemmelser og moderate tarmproblemer.

- Jeg stolte på legene, jeg trodde det var en enkel operasjon. Hadde jeg visst at det kunne føre til tarmprolaps og langt verre tarmproblemer enn jeg hadde, så hadde jeg aldri latt meg operere.

Veiby fikk nylig avslag da hun søkte om erstatning. Norsk pasientskadeerstatning mener Veibys skader ikke er store nok.

- Det er en snever og arrogant holdning. Denne operasjonen skulle aldri vært utført, det var ikke medisinsk grunnlag for den, sier advokat Roar Bolæren Ellefsen i Advokatfirmaet Sandgrind Ellefsen AS.