­

Bente opererte vekk livmora - nå kan hun ikke gå på do

Flere hundre kvinner mener de har fått alvorlige skader etter å ha operert vekk livmor, men nærmere 9 av 10 får nei når de søker om pasientskadeerstatning.

FJERNET LIVMOR: Rundt 5000 norske kvinner får årlig operert vekk livmor. Muskelknuter er en av de vanligste årsakene til at det gjøres. Bente Veiby mener operasjonen ikke løste tarmplagene hun hadde, men i stedet gjorde dem mye verre. Det er ikke legene og Norsk pasientskadeerstatning enige i.
FJERNET LIVMOR: Rundt 5000 norske kvinner får årlig operert vekk livmor. Muskelknuter er en av de vanligste årsakene til at det gjøres. Bente Veiby mener operasjonen ikke løste tarmplagene hun hadde, men i stedet gjorde dem mye verre. Det er ikke legene og Norsk pasientskadeerstatning enige i. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hvordan kan de si at ingen skade er skjedd? Jeg kan ikke gå på do, jeg må skylle tarmen for å tømme den.

Det sier Bente Veiby (55) som i 2016 ble anbefalt å fjerne livmora på grunn av muskelknuter. Hun ble operert samme år. Legene mente de forårsaket det hun beskrev som trykkfornemmelser og moderate tarmproblemer.

- Jeg stolte på legene, jeg trodde det var en enkel operasjon. Hadde jeg visst at det kunne føre til tarmprolaps og langt verre tarmproblemer enn jeg hadde, så hadde jeg aldri latt meg operere.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer