PÅ VEIEN:Den nye Bentley SUVen ble nylig avbildet under testing i Alpene. Foto: AUTOMEDIA
PÅ VEIEN:Den nye Bentley SUVen ble nylig avbildet under testing i Alpene. Foto: AUTOMEDIAVis mer

Bentley SUV bekreftes

Nå har de testkjørt den, i Alpene.

Dinside Bilen er, som testbiler flest, maskert godt for å skjule særegne linjer og kurver, men det er likevel en god indikator på hvordan den mye omtalte luksus-SUVen vil se ut.

Etter bildene å dømme ser bilen ut som en blanding av Bentley Continental GT og konsept-SUVen EXP 9F som ble vist på bilmessen i Geneve i 2011.

Likevel er designet noe tonet ned sammenliknet med konseptbilen, og minner nå mer om en Continental enn en Mulsanne, slik konseptbilen gjorde.

Blandet mottakelse Likevel er grillen, Bentley-tradisjon tro, fortsatt massiv med store luftinntak og runde lykter. Selv om den er tonet noe ned fra konseptet, ser man fortsatt tydelige likhetstrekk, og for noen er det kanskje skuffende, da kritikken ikke lot seg vente på da den ble presentert i Geneve.

Kompromiss Men, det er som med Bentley som med alle andre luksusbil-produsenter som kaster seg på SUV-bølgen, at kritikken hagler når de første bildene blir vist. Det er ofte vanskelig å lage en stor SUV og fortsatt beholde de klassiske linjene som de andre mindre modellene fra merket har.

Resultatet blir gjerne et underlig kompromiss mellom størrelse og design, som publikum i starten ofte har vanskeligheter med å forstå. Porsche Cayenne er et godt eksempel på dette, en bil denne kan minne veldig om. Cayenne fikk hard kritikk da den ble lansert, men er i dag en veldig populær bil.

Stor luksus Hva interiør angår, avslører bildene lite. Men, om vi skal ta utgangspunkt i det vi ser av bildene, konseptbilen og Bentleys standard generelt, kan man forvente mye blankpusset treverk og andre krumme detaljer. Bentley sparer sjelden på luksusen.

Den vil antakelig også ha digitale instrumenter og runde lufteventiler som stikker opp av dashboardet.

Kan få W12 Når det gjelder motor, har Bentley foreløpig sagt lite. Men, modellen vil bygges på MLB Evo-plattformen, som mange av Volkswagen Groups nye biler bygges på, blant annet Audi.

Man antar at den vil bli tilgjengelig med twin-turbo 4-liters V8-motor, og kanksje til og med Bentleys kjente 6 liter W12 som i dag sitter i de største Continental-modellene.

I tilegg ryktes det at vil komme en plug-in hybrid-variant i 2017.

Tror på suksess Skal vi tro Bentleys CEO, Wolfang Durheimer, kan SUVen bli Bentleys mest solgte modell. Men, det får tiden vise. Produksjonen starter nå i 2014, og om alt år etter planen kan bilen lanseres allerede senere i år.

STOR:SUVen blir utilsomt en stor bil, men det er forleøpig usikkert om den vil bli en fire - eller en femseter. Foto: Automedia
STOR:SUVen blir utilsomt en stor bil, men det er forleøpig usikkert om den vil bli en fire - eller en femseter. Foto: Automedia Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

LIKHET: Man ser tydelige likhetstrekk med Porsche Cayenne i mange av Bentleyens linjer. Foto: Automedia
LIKHET: Man ser tydelige likhetstrekk med Porsche Cayenne i mange av Bentleyens linjer. Foto: Automedia Vis mer