<strong>PARTYPROBLEMER:</strong> Magaluf, og flere andre steder på Mallorca og på Ibiza tiltrekker seg mengder med festglad ungdom. Nå forsøker turistmyndighetene på Balearene å få bukt med partyfylla. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
PARTYPROBLEMER: Magaluf, og flere andre steder på Mallorca og på Ibiza tiltrekker seg mengder med festglad ungdom. Nå forsøker turistmyndighetene på Balearene å få bukt med partyfylla. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer

Middelhavet

Ber om alkostopp for å stoppe flyfylla

Myndighetene på Spanias mest populære ferieøyer har fått nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Turistsjefen på Balearene, som blant annet innbefatter de populære feriemålene Mallorca, Menorca og Ibiza, har sett seg lei på reisende som er mer beruset enn hva godt er.

Nå ber turistsjef Pilar Carbonell, på vegne av lokalmyndighetene på Balearene om stopp i alkoholserveringen, både på flyplasser og i lufta. Forespørselen er rettet både til spanske og europeiske (EU) myndigheter.

- Vi ber spanske myndigheter og EU-kommisjonen å forby alkohol både på flyplasser og i flyene, sier Carbonell i en pressemelding.

Utspillet kommer, ifølge BBC, etter en rekke episoder der høyt alkoholkonsum har vært en medvirkende årsak.

«Helvetesflight»

I ett av tilfellene Carbonell sikter til, ble tre menn arrestert etter at flyet de var passasjerer i landet på flyplassen i Palma nylig. De var en del av et utdrikkingslag på vei til Mallorca, og hadde begynt å slåss i midtgangen på flyet, melder Manchester Evening News.

Og - de var langt fra edru noen av dem. Medpassasjerer beskriver flyturen fra Manchester til Palma som «en helvetesflight».

<strong>VIL IKKE HA FYLL:</strong> Turistsjefen for Spanias mest populære ferieøyer Mallorca (bildet), Menorca og Ibiza mener flyfyll ødelegger ferieopplevelsen for mange av deres turister - og ber nå om full alkostopp på flyplasser og om bord på fly. Foto: NTB Scanpix
VIL IKKE HA FYLL: Turistsjefen for Spanias mest populære ferieøyer Mallorca (bildet), Menorca og Ibiza mener flyfyll ødelegger ferieopplevelsen for mange av deres turister - og ber nå om full alkostopp på flyplasser og om bord på fly. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I pressemeldingen fra turistmyndighetene på Balearene, heter det:

- Forbud mot alkoholservering vil garantere sikkerheten og også forhindre anti-sosial turisme. Hensikten med dette utspillet er forbedre passasjerenes sikkerhet på fly og flyplasser på vei til eller fra Balearene. De blir altfor ofte møtt av fulle passasjerer, skriver hun.

Livsfarlig balkonghopping

Turistsjefen spesifiserer ikke om hun mener alkoholforbudet bør gjelde i hele EU, eller kun på fly på vei til Mallorca eller Ibiza.

Men at turistmyndighetene er bekymret for all fylla, og omdømmetapet den kan føre med seg, er ingen hemmelighet.

De siste åra har en ny livsfarlig «trend» fått mye oppmerksomhet i media. Den går kort og godt ut på å hoppe fra balkonger og ned i bassenget under. Dette har skjedd flere ganger i sommer allerede, og ofte er det betydelige mengder alkohol i bildet. Det går ikke alltid bra heller.

Det populære partystedet Magaluf på Mallorca har formelt forbudt balkonghopping, og har offentliggjort ei liste med 64 regler for hvordan turistene skal oppføre seg. Bryter du noen av disse, risikerer du store bøter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer