Berlins flyplass-skandale bare fortsetter, og fortsetter, og....

Sju år forsinket - og mer blir det.

FORTSATT TOMT: Det prestisjefylte flyplassprosjektet i Berlin er foreløpig utsatt i sju år. Fortsatt er det uvisst når - eller om - det kan lande fly her. Prosjektet er en gedigen skandale. Foto: DPA / NTB Scanpix 
FORTSATT TOMT: Det prestisjefylte flyplassprosjektet i Berlin er foreløpig utsatt i sju år. Fortsatt er det uvisst når - eller om - det kan lande fly her. Prosjektet er en gedigen skandale. Foto: DPA / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Først skulle den være ferdig i 2010, så i 2011 og i 2012. Og slik har det fortsatt.

Tyskernes nye prestisje-flyplass, Berlin Brandenburg Airport, som bygges mellom Brandenburg og Berlin, har vært et skandaleprosjekt fra ende til annen - og er det fortsatt.

Prosjektet er direkte pinlig for tyskerne, og et klart bevis på at «Ordnung muss sein» ikke alltid gjelder, selv i ordenssamfunnet Tyskland.

Etter 15 år med planlegging, som i ettertid har vist seg altfor dårlig, startet byggingen i 2006.

Det samme gjorde problemene. Det kan du lese mer om her.

Utallige tekniske problemer har forsinket prosjektet opp gjennom årene. Feil etter feil ble avdekket. Noe av det mest graverende var at dekket på rullebanene ikke holdt mål og at brannsikkerhets-systemene var ubrukelig. Men det føyer seg bare inn i rekken av saker som har gjort at åpningen av flyplassen - som er beregnet til å håndtere 34 millioner passasjerer i året - er blitt utsatt, utsatt og atter utsatt.

Politikerne har fått skylda for skandalen. For at de har overstyrt faglig kompetanse og kjørt sololøp i håp om selv å kapre ære og prestisje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer