Berlins hippeste hotell

Hva med et to-etasjers femsengsrom designet for rockegrupper og vennegjenger til tusen kroner natten?

KUL VELKOMST: Allerede i hotellresepsjonen møter du den den spesielle miksen av gammelt og nytt. FOTO: Studio Aisslinger
KUL VELKOMST: Allerede i hotellresepsjonen møter du den den spesielle miksen av gammelt og nytt. FOTO: Studio AisslingerVis mer

||| Hotel Michelberger er inngangsportal til Berlins kule Kreutzberg.

- Å bo her skal være som å oppholde seg hos sin beste venn. Vi er altså ikke særlig opptatte av sterotype forestillinger om luksus, sier innehaver av hotellet , trettien-årige Tom Michelberger til klikk.no.

Hans mål er også at hotellet skal bli et kosmopolitisk hangout . Et sted der han selv ville elske å bo hvis han kunnne velge fritt.

På god vei Etter åpningen tidlig i vår synes vi den energiske grunderen er kommet godt igang. Allerede i innsjekkingen merkes den hippe grooven som gjennomsyrer hele hotellet.

Respesjonist Alex Montolios mottagelse er laidback og uformell.

LAIDBACK: Loungeområdet på Hotel Michelberger er tilbakelent. Foto: Studio Aisslinger
LAIDBACK: Loungeområdet på Hotel Michelberger er tilbakelent. Foto: Studio Aisslinger Vis mer

Er du heldig med tidspunktet, særlig i helgene, inntar et rocke- eller jazz-band deler av loungeområdet med gratiskonserter ut mot Warschauer Strasse.

Snobber ned - Dette stedet er ekstremt lekent, kommenterer designer Lars Ernst Hole i Holedesign i Oslo.

Og det han setter størst pris på er den magiske blandingen av likt og ulikt, godt brukt og splitter nytt. Her våger man å blande så mange og ulike impulser at det oppstår varme og nærhet. Det er snobbet ned og samtidig er det merkbar god stemninger.

Hole legger til at bakgården er skreddersydd for partyevents , uteservering av mat og drikke. Tre storskjermer på høye stylter byr på tv-titting og filmfremvising under åpen himmel.

- Skal jeg velge ett ord som dekker hele konseptet er det rett og slett "upretensiøst". For øvrig overdesignes for mange hoteller for tiden, mener Hole.

Hotell i særklasse Flere av hotellrommene har dobbelt takhøyde og med megahemser med plass for flere.

HEMS: Flere av hotellrommene har dobbel takhøyde og megahemser med plass for flere. Foto: Studio Aisslinger
HEMS: Flere av hotellrommene har dobbel takhøyde og megahemser med plass for flere. Foto: Studio Aisslinger Vis mer

Det hevdes at dette er en ny type rom, i hvert fall i en slik sammenheng. Dette skal ikke være et dyrt sted å bo, og det skal avspeile Øst-Berlins brokete historie med røffe kanter og kreativ ånd.

- Vi vil at hotellet vårt skal være et funky og sosialt, og det har elementer fra både hotell- og ungdomsherbergetradisjonen i seg, sier Alex Montolio.

Party, party i bakgården til Hotel Michelberger kan du se mer av i videoen under:


Kultdesigner Bak innredningen står møbeldesigner Werner Aisslinger (1964) , en av Berlins store sønner.

Han har abeidet med stjerner som Jasper Morrison og Ron Arad i London. Etter at han etablerte seg med eget studio i Berlin har han tegnet møbler og andre interiørprodukter for trendy, italienske firma som Cappellini , Magis og Zanotta . Aisslinger har også designet for Jaguar og Chrysler Daimler og hans spacebolig "Loftcube" er allerede blitt et moderne ariktekturikon.


Innfallsport Hotell Michelberger ligger i det livlige Friedrichshain -distriktet som igjen er innfallsporten til det enda mer trendy og multikulturelle Kreuzberg.

MINGLESTED: I barområdet legger innredningen med blant annet langbord opp til sosial kontakt. FOTO: Studio Aisslinger
MINGLESTED: I barområdet legger innredningen med blant annet langbord opp til sosial kontakt. FOTO: Studio Aisslinger Vis mer

Et område som er usedvanlig godt utrustet med barer, spise- og musikksteder og diverse klubber.

Berømt er også East Side Gallery, altså de vilt dekorerte restene av Berlin-muren som ligger bare fem minutter unna hotellet.

Hotel Michelberger har 119 rom, enkeltrom får du fra 650 kroner natten.

Attraksjoner i Berlin Til fots: En spasertur ned hovedgaten Unter der Linden er obligatorisk. Ved å betrakte bygningene på begge sider kan du avlese litt av Berlins turbulente historie. Det selvfølgelige sentrum: Potzdamer Platz er et godt og sentralt holdepunkt. I tjueårene var dette en av Europas travleste byrom. Nå har plassen med Filmuseum Berlin og New National Gallery samt moderne arkitektur fått en ny aktualitet. Museer: De gjenoppbygde museene på Museumsøya byr på en rekke, flotte kunstsamlinger. Det Jødiske Museum tegnet av Daniel Liebeskind er også et must. Panorama. Fra glasskuppelen til den nyoppbygde Riksdagsbygningen har du et enormt utsyn over Berlin. Spektalulært: Berlin byr på en rekke kunstgallerier, restauranter og butikker i verdensklasse. Og barer som Newton Bar dekorert med bilder av kunstfotografen Helmuth Newton er et syn. Les også:

God design er ikke dyrt

FULL HØYDE: Mange av rommene har dobbelt takhøyde og på toppen er det laget soveplattformer med plass til flere. FOTO: Studio Aisslinger
FULL HØYDE: Mange av rommene har dobbelt takhøyde og på toppen er det laget soveplattformer med plass til flere. FOTO: Studio Aisslinger Vis mer

Ekstrem forvandling av gammel villa

Er dette verdens kuleste bobil?

Råbillige storbyhoteller

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

UPRETENSIØST: Hotellet har en nedsnobbet stil og god stemning. Foto: Studio Aisslinger
UPRETENSIØST: Hotellet har en nedsnobbet stil og god stemning. Foto: Studio Aisslinger Vis mer
SENTRUM: Den runde resespsjonsdisken er hotellets bankende hjerte.            FOTO: Studio Aisslinger
SENTRUM: Den runde resespsjonsdisken er hotellets bankende hjerte. FOTO: Studio Aisslinger Vis mer