Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Berømt rødvin får terningkast seks

Sangiovese er ved siden av Nebbiolo utvilsomt Italias mest kjente drue for produksjon av kvalitetsrødvin.

Enkelt og godt: - Italia er kjent for å like enkel mat, og denne lille spø retten er snadder til et glass med rødt, synes matredaktør Christoffer Sjuve. Oppskrift nederst i teksten. Foto: Lisbeth Michelsen
Enkelt og godt: - Italia er kjent for å like enkel mat, og denne lille spø retten er snadder til et glass med rødt, synes matredaktør Christoffer Sjuve. Oppskrift nederst i teksten. Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer

Druen er dominerende i de sentrale delene av Italia og står bak berømte viner som Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Chianti, og er også ryggraden i flere supertoscanere som for eksempel Tignanello.

Sangiovese har en lang historie og er dokumentert så langt tilbake som til slutten av 1500-tallet i Toscana. Det er også her den i dag er mest framtredende med de ovennevnte vinområdene som de viktigste, men den er også bidragsyter i mindre berømte appellasjoner (lovbeskyttet geografisk område som identifiserer hvor druen er dyrket, red. anm) som Morellino di Scansano og Carmignano.

Den er ofte brukt som hoveddrue sammen med mindre blandinger av andre druer, men har ingen problemer med å stå på egne bein. Det er som oftest som endruevin den viser seg fra sin aller beste side og gir uttrykk for druens fulle potensial.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?