Enkelt og godt: - Italia er kjent for å like enkel mat, og denne lille spø retten er snadder til et glass med rødt, synes matredaktør Christoffer Sjuve. Oppskrift nederst i teksten. Foto: Lisbeth Michelsen
Enkelt og godt: - Italia er kjent for å like enkel mat, og denne lille spø retten er snadder til et glass med rødt, synes matredaktør Christoffer Sjuve. Oppskrift nederst i teksten. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Berømt rødvin får terningkast seks

Sangiovese er ved siden av Nebbiolo utvilsomt Italias mest kjente drue for produksjon av kvalitetsrødvin.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Druen er dominerende i de sentrale delene av Italia og står bak berømte viner som Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Chianti, og er også ryggraden i flere supertoscanere som for eksempel Tignanello.

Sangiovese har en lang historie og er dokumentert så langt tilbake som til slutten av 1500-tallet i Toscana. Det er også her den i dag er mest framtredende med de ovennevnte vinområdene som de viktigste, men den er også bidragsyter i mindre berømte appellasjoner (lovbeskyttet geografisk område som identifiserer hvor druen er dyrket, red. anm) som Morellino di Scansano og Carmignano.

Den er ofte brukt som hoveddrue sammen med mindre blandinger av andre druer, men har ingen problemer med å stå på egne bein. Det er som oftest som endruevin den viser seg fra sin aller beste side og gir uttrykk for druens fulle potensial.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn