Flysikkerhet

Beslagla 3391 håndvåpen i sikkerhetskontrollen

Dyster 2016-rekord i USA.

STYGGE TALL: Bildet viser noe av det som ble beslaglagt på flyplassen i Fort Lauderdale i 2015. i fjor var tallene enda styggere. Foto: AP / NTB Scanpix
STYGGE TALL: Bildet viser noe av det som ble beslaglagt på flyplassen i Fort Lauderdale i 2015. i fjor var tallene enda styggere. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I fjor beslagla sikkerhets-kontrollørene ved amerikanske flyplasser i gjennomsnitt ni håndvåpen hver eneste dag - 3392 til sammen.

Det er en økning på nesten 30 prosent fra de 2612 våpnene som ble beslaglagt i 2015, skriver USA Today.

Transportation Security Administration (TSA), som håndterer sikkerhetskontrollene ved amerikanske flyplasser, har på sine hjemmesider lagt ut egen statistikk som viser utviklingen av våpenbeslag i håndbagasje, og hvor våpnene ble beslaglagt.

Av de 3391 våpnene som ble beslaglagt i 2016, var hele 83 prosent ladd.

For eksempel ble en mann som forsøkte å ta med seg en ni millimeter pistol ladet med seks kuler i håndbagasjen, stoppet på Washington Dulles internasjonale flyplass 28. desember. Våpenet ble beslaglagt, og mannen er innkalt til rettslig høring om forholdet.

TSA har fullmakt til å ilegge bøter på opptil 12 000 dollar (drøyt 100 000 kroner) for forsøk på å ta med seg våpen gjennom sikkerhetskontrollen, men ofte blir det reist straffesak i tillegg. Det er ulike lover på dette fra delstat til delstat.

«Visste ikke»

- Mange som blir tatt sier de ikke visste at våpenet lå i den veska eller bagen, de sier de hadde glemt det. Så, før du skal ut og reise så sjekk både vesker og jakker ekstra nøye om du ikke har brukt dem på en stund, sier TSA-talsmann Bob Burns.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer