Sikkerhetskontrollørene på USAs flyplasser har nok å gjøre:

Beslagla 89 håndvåpen på ei uke - samt ei levende and

Ny dyster rekord.

STORE BESLAG: Bare i sommer har sikkerhetskontrollørene på amerikanske flyplasser satt to dystre ukesrekorder i å beslaglegge våpen i passasjerenes håndbagasje. Foto: NTB Scanpix
STORE BESLAG: Bare i sommer har sikkerhetskontrollørene på amerikanske flyplasser satt to dystre ukesrekorder i å beslaglegge våpen i passasjerenes håndbagasje. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Transportation Security Administration (TSA) har ansvaret for sikkerhetskontrollene på amerikanske flyplasser, og har hatt nok å gjøre i sommer.

Så mye at det i juli ble satt ukerekord i beslaglagte våpen.

I USA kan du relativt greit frakte våpen i innsjekket bagasje om du følger reglene, likevel ble altså 89 våpen oppdaget i passasjerenes håndbagasje mellom 10. og 16. juli, melder TSA på sine hjemmesider.

Der går det også fram at 74 av disse våpnene, hovedsakelig pistoler og revolvere, var ladd. Hele 27 hadde endatil skudd i kammeret.

Den forrige ukerekorden stammer fra mai i år, da det i løpet av ei uke ble beslaglagt 82 våpen.

Reglene for å bære - og frakte - våpen varierer noe fra stat til stat i USA, men uansett er det ulovlig å medbringe ladde våpen i håndbagasjen.

Glemsel

Det er en overtredelse som kan straffes med bøter opp til 11 000 dollar.

TSA understreker at de ikke mistenker at alle disse personene som medbrakte våpen inn i sikkerhetskontrollen hadde skumle hensikter.

- Det skyldes ofte forglemmelser, mange har rett og slett glemt at det ligger en pistol eller en kniv i veska. Men hver gang dette oppdages, skapes det unødige køer og forsinkelser, og for den det gjelder medfører det problemer og kan ende i arrestasjon. Så, legg igjen våpnene hjemme når dere skal ut og fly, oppfordrer TSA på sine hjemmesider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer