POPULÆR: De store underbuksene á la 50-tallet er tilbake i motebildet. Her fra Lindex (kr 149) og Triumph (kr 199). Foto: produsenten
POPULÆR: De store underbuksene á la 50-tallet er tilbake i motebildet. Her fra Lindex (kr 149) og Triumph (kr 199). Foto: produsentenVis mer

Bestemorstrusa gjør comeback

Stringtrusen er ut.

En av sesongens aller største trender er 50-tallet.

Designere og motehus som blant andre Prada, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Prada, Nina Ricci og Giambattista Valli har alle latt seg inspirere av dette tiåret da de lagde sine kolleksjoner for høsten og vinteren.

Men det er ikke bare klærne som er sterkt preget av 50-tallet denne sesongen, også undertøyet skal nå være som tatt ut av denne perioden.

Her finner du lekkert mammaundertøy.

Big is better De store bestemorstrusene, også kalt maxitruser, har nemlig nå gjort et comeback i motebildet. Grunnen til dette er nettopp gjenopplivingen av 50- og 60-tallets figurnære klesstil med høyt liv og smale midjer.

En stil som er blitt populær mye takket være den formfulle skuespilleren Christina Hendricks i TV-serien «Mad Men». Hun får også æren av at underbuksene med høyt liv har mistet sitt «Bridget Jones»-stempel, skriver Daily Mail.

Maxitrusene er gjerne dobbelt så store som vanlige underbukser, og er mer flatterende for timeglassfiguren, som var typisk på 50-tallet, fordi den holder magen inne samtidig som hoftene og bysten kommer mer frem.

Mer behagelig Dessuten slipper man synlige trusekanter når man bruker bestemorstrusen, og den er i tillegg langt mer behagelig å gå med.

- G-strenger er ukomfortable. Jenter har nå lyst på ordentlige underbukser, har supermodell Elle Macpherson uttalt ifølge Times Online.

Hun har også sitt eget undertøysmerke, kalt Elle Macpherson Intimates, som blant annet selger sexy undertøysett med maxitruser.

Salget av maxitruser øker Og mye tyder på at supermodellen har helt rett. Salget av stringtruser har nemlig falt kraftig de siste årene.

Tidligere i år skrev vi en artikkel om at stringtrusa er død, og her fortalte blant annet daglig leder hos underverker.no, Marianne Foss, at salget av stringtruser hos dem har falt med hele 50 prosent de siste to årene.

- Vi kan også se at maxitrusen, som tidligere var forbeholdt eldre, blir mer og mer etterspurt av yngre mennesker, forteller produkt manager i Triumph, Trine Foged, i samme artikkel.

Den samme tendensen vises i Storbritannia. Her har salget av store underbusker økt med 42 prosent på bare tre måneder, forteller Daily Mail.

Sexy bestemorstruser - Denne sesongen er stor definitivt vakkert. De er sexy i tillegg til at de er konfortable, forteller Nicky Clayton, kreativ direktør for undertøysmerket Riby & Peller til Daily Mail.

Og det er nettopp det bestemortrusene har blitt: sexy.

Borte er de hudfargede og trauste maxitrusene i bomull, nå er de laget i lekre materialer med blonder, rysjer og pynt.

- Kvinner har nå lyst på glamour i tilegg til komfort, og G-strengen blir defintivt skvist ut på grunn av denne trenden, sier Clayton.

Har du lyst på et par sexy bestemortruser? Vi har funnet 11 ulike varianter, finn din favoritt under.

Les også:

Slik velger du riktig BH

Undertøy som gir rumpa et løft

Sexy undertøy som lyser i mørket

Du trenger bare fire BH-er

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

INSPIRERER: TV-serien "Mad Men" har vært med på å gjøre klesstilen fra 50- og 60-tallet populært igjen. Foto: Stella
INSPIRERER: TV-serien "Mad Men" har vært med på å gjøre klesstilen fra 50- og 60-tallet populært igjen. Foto: Stella Vis mer
FRA VENSTRE: Triumph (kr 199), Ellos (kr 129), Abecita (kr 299), Passionata (kr 325). Foto: Asos.com, produsenten
FRA VENSTRE: Triumph (kr 199), Ellos (kr 129), Abecita (kr 299), Passionata (kr 325). Foto: Asos.com, produsenten Vis mer
FRA VENSTRE: Charnos (kr 325), Lindex (kr 69,50), Ellos (kr 129). Foto: Asos.com, produsenten
FRA VENSTRE: Charnos (kr 325), Lindex (kr 69,50), Ellos (kr 129). Foto: Asos.com, produsenten Vis mer
FRA VENSTRE: Triumph (kr 99), Topshop (kr 95), Lindex (kr 149), Asos (kr 115). Foto: Asos.com, produsenten
FRA VENSTRE: Triumph (kr 99), Topshop (kr 95), Lindex (kr 149), Asos (kr 115). Foto: Asos.com, produsenten Vis mer
STORT OG SEXY: Lekkert undertøyssett med maxitruse fra Elle Macpherson Intimates. Foto: produsenten
STORT OG SEXY: Lekkert undertøyssett med maxitruse fra Elle Macpherson Intimates. Foto: produsenten Vis mer