Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Turistfelle

Bestilte fire biffer, fritert fisk og vann. Regninga: 11 110 kroner

Nå lover ordføreren å forfølge Venezia-restauranten.

SAN MARCO-PLASSEN: Venezia er vakkert, men også dyrt. Det har vært flere tilfeller av turister som har blitt presentert for skyhøye regninger etter å ha spist på restauranter i de mest attraktive bydelene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SAN MARCO-PLASSEN: Venezia er vakkert, men også dyrt. Det har vært flere tilfeller av turister som har blitt presentert for skyhøye regninger etter å ha spist på restauranter i de mest attraktive bydelene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At Venezia ikke er verdens billigste reisemål, er godt kjent. Men selv ordfører Luigi Brugnaro ble rasende da han fikk høre om de fire japanske turistene som ble avkrevd over 11 000 kroner etter å ha satt til livs fire biffer, en tallerken fritert fisk, og noen flasker vann på en restaurant i nærheten Piazza San Marco nylig.

STIV PRIS: Etter fire biffer kom regninga på over 11 000 kroner for de fire studentene. Foto: NTB Scanpix
STIV PRIS: Etter fire biffer kom regninga på over 11 000 kroner for de fire studentene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Japanerne, som er studenter i Bologna, fant regninga så drøy at de kontaktet politiet. Det skriver BBC. Episoden er også omtalt av flere italienske medier.

Ordfører Brugnaro kastet seg på Twitter, og lovet både de japanske studentene og verden for øvrig at han personlig ville involvere seg i saken.

- Om denne respektløse episoden viser seg å være riktig, skal vi gjøre alt vi kan for å straffe de som er ansvarlige. Vi er for rettferdighet - alltid, tvitret ordføreren.

Dyr sjømat

Det hører med til historien at tre japanske kvinner, tilhørende den samme gruppen, valgte en annen restaurant. De skal ha endt opp med ei regning på 3500 kroner for tre porsjoner pasta med sjømat, melder italienske medier.

Også organisasjonen «Gruppo 25 Aprile» har tatt opp saken med de japanske restaurantgjestene. Denne organisasjonen består av innbyggere med forankring i gondolbyen, og jobber for å ta vare på det lokale tradisjoner og særpreg.

Eid av utlendinger

Marco Gasparinetti i er talsmann for «Gruppa av 25. april», og sier at kun 1,1 prosent av restaurantene i området hvor japanerne fikk ei regning langt saftigere enn biffen de spiste, er eid av lokale innbyggere.

Restauranten det er snakk om, er ikke navngitt. Men det er oppgitt at den er eid av en kinesisk kvinne og drevet av en egypter.

- Det har vært altfor mange tilfeller av at restauranter har krevd altfor høye summer for maten, sier han, og lover at organisasjonen han representerer denne uka vil legge ut råd til turister på Facebook slik at de skal unngå å havne i samme situasjon.

- Vi forsvarer det lokale, og representerer de opprinnelige innbyggerne. Enhver som skader Venezias gode navn og rykte, skader hele byen, sier Gasparinetti.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!