Turistfelle

Bestilte fire biffer, fritert fisk og vann. Regninga: 11 110 kroner

Nå lover ordføreren å forfølge Venezia-restauranten.

SAN MARCO-PLASSEN: Venezia er vakkert, men også dyrt. Det har vært flere tilfeller av turister som har blitt presentert for skyhøye regninger etter å ha spist på restauranter i de mest attraktive bydelene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SAN MARCO-PLASSEN: Venezia er vakkert, men også dyrt. Det har vært flere tilfeller av turister som har blitt presentert for skyhøye regninger etter å ha spist på restauranter i de mest attraktive bydelene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At Venezia ikke er verdens billigste reisemål, er godt kjent. Men selv ordfører Luigi Brugnaro ble rasende da han fikk høre om de fire japanske turistene som ble avkrevd over 11 000 kroner etter å ha satt til livs fire biffer, en tallerken fritert fisk, og noen flasker vann på en restaurant i nærheten Piazza San Marco nylig.

Japanerne, som er studenter i Bologna, fant regninga så drøy at de kontaktet politiet. Det skriver BBC. Episoden er også omtalt av flere italienske medier.

Ordfører Brugnaro kastet seg på Twitter, og lovet både de japanske studentene og verden for øvrig at han personlig ville involvere seg i saken.

- Om denne respektløse episoden viser seg å være riktig, skal vi gjøre alt vi kan for å straffe de som er ansvarlige. Vi er for rettferdighet - alltid, tvitret ordføreren.

Dyr sjømat

Det hører med til historien at tre japanske kvinner, tilhørende den samme gruppen, valgte en annen restaurant. De skal ha endt opp med ei regning på 3500 kroner for tre porsjoner pasta med sjømat, melder italienske medier.

Også organisasjonen «Gruppo 25 Aprile» har tatt opp saken med de japanske restaurantgjestene. Denne organisasjonen består av innbyggere med forankring i gondolbyen, og jobber for å ta vare på det lokale tradisjoner og særpreg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer