Betaler for lugaren, men mange vil heller sove på dekk

- For mange er det noe helt unikt.

MIDNATTSOL: I sommer har mange turister betalt for å sove på dekk for å oppleve midnattsola. Foto: AXEL M. MOSTER / HURTIGRUTEN
MIDNATTSOL: I sommer har mange turister betalt for å sove på dekk for å oppleve midnattsola. Foto: AXEL M. MOSTER / HURTIGRUTENVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Sommerens test-soving på dekk på Hurtigruteskipene ble kjempepopulært.

I hele sommer har Hurtigruten tilbudt turistene å sove på dekk under midnattssola. Utstyrt med komfortable soveposer, og ikke minst solbriller, har turistene kunnet nyte sola 24 timer i døgnet på dekk.

- Dette tilbudet ble veldig godt mottatt, sier kommunikasjonsmedarbeider Petra Sestak i Hurtigruten ASA.

Bestilte lugar Både utenlandske og norske turister har bestilt lugar, men så vil de sove ute og prøver i stedet en natt i sovepose på dekk.

 SOVER PÅ DEKK:  Kaffe og sovepose følger med når man bestiller overnatting på dekk ombord på Hurtigruten i sommer. Foto: NINA HELLAND / HURTIGRUTEN
SOVER PÅ DEKK: Kaffe og sovepose følger med når man bestiller overnatting på dekk ombord på Hurtigruten i sommer. Foto: NINA HELLAND / HURTIGRUTEN Vis mer

Det er noe å fortelle om når man kommer hjem.

Det er eksklusivt, forteller Sestak.

All slags vær Det blir overnattet på dekk i sol, regn eller sludd. Deltakerne får spesielle soveposer og pledd, og en enkel matservering før de legger seg ute på dekk under organiserte forhold.

Av hensyn til sikkerheten er det ikke bare å ta med seg en sovepose og legge seg på dekk.

Overnattinga må bestilles, forteller Petra Sestak.

ANDENES: Hvalsafari er hot i sommer. Foto: ALFRED LAUTERBACH / HURTIGRUTEN
ANDENES: Hvalsafari er hot i sommer. Foto: ALFRED LAUTERBACH / HURTIGRUTEN Vis mer

- Ei natt i sovepose under åpen himmel, i trygge omgivelser nord for polarsirkelen, vil for mange være noe helt unikt, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Opplevelsesturisme Overnatting på dekk blir testet ut hele sommeren, og er en del av Hurtigrutens satsing på opplevelsesturisme.

Fjellvandring i Hammerfest, fjellheisen i Tromsø, hiking i Lofoten og utflukt til Svartisen er andre aktiviteter som prøves ut denne sesongen.

Andenes I Lofoten kan man også gå i land i Svolvær og ri til Stamsund og gå om bord igjen der, mens hvalsafari i Andenes har vært en av sommerens mest populære utflukter. Det har vært hval å se hele tida.

I sommer har det også vært gode muligheter for å nyte badelivet om bord på noen av hurtigruteskipene.

MS «Finnmarken» har svømmebasseng på dekk. Mens MS «Trollfjord» og MS «Midnatsol» har store boblebad. På «MS Nordnorge», MS «Nordkapp» og MS «Richhard With» er det badestamper.