Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Betong på sitt aller kuleste

Boligens kraftige materialer møtes i spenstig samspill.

SMÅ GLUGGER TIL STORE FLATER: Legg merke til variasjonen mellom store og små vindusåpninger. De gir gjennomlys og spesielle effekter inne i huset. FOTO: Espen Grønli
TRE OG BETONG: Inngangspartiet til huset er både åpent og lukket på samme tid. Sampillet melom de harde og myke materialene gir en spenstig, visuell virkning. FOTO: Espen Grønli
TRE I LANGE BANER: Dette bildet viser hvor store deler av eksteriøret som er dekket av treverk. FOTO: Espen Grønli
SENSUELL INNREDNING: Her ser vi spisestuen og stuen med rovfuglbilde over Ire-sofa, signert Håkon Gullvåg. Bildet ved peisen er av Anne Siv Falkenberg Pedersen. Bak glassbyggsteinveggen til høyre ligger avdelingen med soverom, garderobe og bad helt i enden av huset. FOTO: Espen Grønli
MANGE MULIGHETER: Dette er oppholdrommet i annen etasje. Her er det kjøkken og spisesone, salong, utgang til terrasse på bakkeplan og en ståltrapp som leder til hjemmekontoret på toppen av huset. FOTO: Espen Grønli
FASADE MOT SOLEN: De største vinduene på sørveggen vender inn mot et gangområde midt i husets første etasje. FOTO: Espen Grønli
VINDUER TIL TOPPS: Begge ender av det langsmale huset har store, himmelhøye vindusflater. FOTO: Espen Grønli
KUL BYGNINGSKROPP: Her ser du hoveddelen i tre og betonghuset. Boligen er tegnet av arkitekt Tim Resen. Den hvite kassen på toppen rommer hjemmekontor, og til venstre ligger terrassen. Huset på 350 kvadratmeter ble bygget i 2000 og vist i Bonytt i 2006. FOTO: Espen Grønli

Det dukker stadig opp nye, arkitekttegnete eneboliger som kan ta pusten fra deg. Dette skyldes god norsk økonomi for tiden, men også at publikums interesse og kjennskap til moderne formgivning har hatt en bratt, stigende kurve i de siste årene. Dette huset på Oslos vestkant, bygget i år 2000, føyer seg pent inn i rekken.

Huset er tegnet av Oslo-arkitekten Tim Resen. Han har også tegnet flere andre spektakulære prosjekter, blant annet en dobbeltvilla i betong og fjellhytte i Hemsedal for to familier.

- Jeg ville tegne et hus i klart, enkelt og forståelig formspråk, sier Resen til Bonytt.no.

Kompakt og praktisk Eierne som bodde i huset da boligen ble vist i Bonytt i 2006 ville ha rene, lyse flater omkring seg. De så det ellers som et stort pluss at huset var så rått og moderne utformet.

- I daglig bruk er den kompakte delen av huset svært praktisk, sier beboerne.

Huset er på 350 kvadratmeter fordelt over tre etasjer. Det er langt og smalt, og det strekker seg med kjøkken, trerrasse og stuedel rett mot vest. Med skogen som nabo, blir den taklagte uteterrassen et usjenert fristed på dager med kveldssol.

Innredet som en landsby - De store glassflatene åpner bygningen, og tilfører gjennomlys og kontakt mellom rommene. De mange overgangene, passasjene og plassene i og mellom rommene kan oppleves som miljøet i en landsby, sier arkitekten.

Variasjonen mellom store og små lysåpninger gir et rikt og variert lyspill i boligen.

Hovedsoverommet, med garderobe og badeavdeling, ligger som en direkte fortsettelse av stuen, og danner en variert og velorganisert gruppe rom.

Boligen er sonedelt i bokser - Det markerte, toetasjers hovedvolumet av huset er i tre og vender mot sør og vest. Alle fellesarealene er plassert i tredelens andre etasje, sier arkitekten.

Denne hovedstrukturen i huset suppleres av mindre rombokser. Disse samler de mer private rom, som bad og soverom. Hjemmekontoret et plasset som en egen, hvit boks på toppen av huset.

Industridesigner MID Elling Ekornes i Ett To Design i Oslo bisto med innredningen av det hele.

Les også: På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i inspirasjonsguiden
Nå kommer de kule mini-hyttene
To arkitektnaust i toppklasse
Fleksible glassdører gjør alt for hytta ved sjøen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media