Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bilbaronene håver inn

Bilsalget går så det suser. Det synes på skattetallene.

SELGER MYE VW: 2011 ble et godt år for den norske bilbransjen. Ikke minst gjorde bakmennene bak VW- og Audi-importøren Harald A. Møller det godt. Jan H. Møller (t.h.) og sønnen Harald har begge råd til å bytte ut Folkevogn-bobla de sitter i her. Foto: NTB Scanpix
Foto: Berit Roald / SCANPIX
SELGER MYE VW: 2011 ble et godt år for den norske bilbransjen. Ikke minst gjorde bakmennene bak VW- og Audi-importøren Harald A. Møller det godt. Jan H. Møller (t.h.) og sønnen Harald har begge råd til å bytte ut Folkevogn-bobla de sitter i her. Foto: NTB Scanpix Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer

Stem på Årets Bil 2013

(Dagbladet): Tallene Dagbladet har hentet inn, viser at de etablerte importørene gjorde gode penger i 2011.

Mens bilsalget i Europa viser en nedadgående trend, ble det i Norge i fjor ifølge Opplysninsrådet for Veitrafikken solgt over 138 000 nye biler. Ikke siden 1986 har tallet vært så høyt.

Og, stort salg betyr gjerne større inntekter.

Det har ikke minst kommet eierne av Møller-gruppen, som importerer Vokswagen og Audi til gode.

Selskapet har bygget seg opp til å bli en av de virkelig store aktørene i norsk bilbransje, og har flere gode økonomiske år bak seg.

Fjoråret var intet unntak.

Enorme formuer The Grand Old Man, Jan Henrik Møller (82) som fortsatt er mer eller mindre aktiv i driften, hadde en inntekt på over 17 millioner kroner i fjor, og med en formue på drøye 101 millioner, har han råd til det meste butikkene hans selger.

Det gjelder også for søsknene Morten, Anne Cathrine og styreleder Harald Møller som alle på sitt vis er involvert i bedriften. Alle har gode millioninntekter, og ikke minst - samtlige i søskenflokken har formuer på over 500 000 kroner.

Bra for porsche-sjef
Men man er ikke avhengig av å importere Volkswagen eller Audi for å gjøre det godt på bilfronten i Norge, soe tabellen tydelig viser.

Porsche-importør Hans Henrik Riddervold hadde for eksempel en inntekt på godt over fem millioner kroner i 2011, og kom ut av året med en formue på drøye 136 millioner kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media