Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bildene som avslører at norsk favoritt-SUV blir ny

Skal oppgraderes.

NY FRONT: LED hovedlys og en strengere mine kjennetegner fornyet CX-5. Foto: MAZDA VIA PAUL TAN
NY FRONT: LED hovedlys og en strengere mine kjennetegner fornyet CX-5. Foto: MAZDA VIA PAUL TAN Vis mer

Dinside Det er takket være noe såpass spesielt som en lekkasje på internett av scannede bilder fra en malaysisk bilbrosjyre, at vi nå får se hvordan CX-5 skal se ut når den får sin midtlivs-oppdatering om ikke lenge.

Kilden til lekkasjen er websiden Paultan.org.

Terningkast seks Kvaliteten på bildene er så-som-så, men vi får da et godt inntrykk av de designmessige grepene Mazda har tatt for å fornye bilen.

En modell som har sørget for at Mazda igjen fikk en anstendig markedsandel i Norge.

Dette har blant annet vi bidratt til ved ikke å legge skjul på at bilen er også vår favoritt i denne klassen. Da den kom fikk den til og med terningkast seks, som etter vår mening ny bestemann i klassen.

Les også: Vi har testet 20 folkesuver

Senere i år Noen informasjon utenom det nye ytre utseendet har vi ikke fått, men det er sannsynlig at dette vil bli tilgjengelig mot slutten av året.

DETALJER: Det scannede bildet viser de detaljene som er mest endret på generasjon 1,5 av Mazda CX-5. Foto: MAZDA VIA PAUL TAN
DETALJER: Det scannede bildet viser de detaljene som er mest endret på generasjon 1,5 av Mazda CX-5. Foto: MAZDA VIA PAUL TAN Vis mer

Det er også mulig bilen skal vises på utstillingen i Los Angeles senere denne måneden. I så fall kommer vi selvsagt tilbake med en mer utførlig rapport.

Det vi kan se av bildene er en bil som har fått et smalere og litt strengere oppsyn med en mer markant «kodo-design», slik vi nylig fikk se det på nye Mazda 2.

En bil vi for øvrig mener er det nærmeste premium vi har opplevd i småbilklassen.

Ellers ser vi at grillen har fått mer markante horisontale spiler, at tåkelyktene har fått ny innramming og at aluminiumsfelger med ny design er på plass. Dessuten har baklyktene fått en ny indre design.

Les også om fordelene ved fremtidens billys

Kort levetid Det overrasker kanskje at Mazda allerede nå har en oppgradert CX-5 klar. Bilprodusenten fra Hiroshima har imidlertid for vane å operere med kort livssyklus på sine modeller og «midtliv» betyr der i gården mellom 2 1/2 og 3 år.

LEKKASJE: Noen har scannet brosjyrebilder av den fornyede Mazda CX-5 og lekket dem ut på internett. Ny front med LED-hovedlys og nye felger står på programmet.  Foto: MAZDA VIA PAUL TAN
LEKKASJE: Noen har scannet brosjyrebilder av den fornyede Mazda CX-5 og lekket dem ut på internett. Ny front med LED-hovedlys og nye felger står på programmet. Foto: MAZDA VIA PAUL TAN Vis mer

Dette konstaterte vi nokså overrumplet sist vi ble invitert på prøvekjøring av en splitter ny Mazda 3, da vi hadde inntrykk av at vi nettopp hadde vært på lansering av oppgraderingen av forgjengeren.

Flere Mazda-nyheter Mazda hviler altså ikke på sine laurbær, og stopper ikke her heller: Nylig kunne vi fortelle at en nyhet som vil interessere mange i Norge er på trappene, nemlig lillebroren til CX-5, som vil få navnet CX-3.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media