Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bildet som lurte restaurant-Norge

Bildet av Bryggen i Bergen ingen indikasjon på hvem som fikk Michelin-stjerner i år.

LOT OSS LURE: Bildet av Bryggen i Bergen på forsiden av invitasjonen til Michelins Nordic Guide 2016, lurte mange til å tro at Lysverkene i Bergen endelig skulle få en stjerne. Skjermdump: MICHELIN.COM
LOT OSS LURE: Bildet av Bryggen i Bergen på forsiden av invitasjonen til Michelins Nordic Guide 2016, lurte mange til å tro at Lysverkene i Bergen endelig skulle få en stjerne. Skjermdump: MICHELIN.COM Vis mer

- Alt kommer tilbake til det bildet av Bryggen, og vår måte å se på Bryggen som Bergen, og vår identitet, og vi tenkte «Wow - kanskje - kanskje de vil gjøre noe med Bergen,» sier Ingrid Solstrand, administrativ leder på Lysverket restaurant i Bergen.

Det var stor stemning og stormende jubel tidligere i dag da Maaemo fikk tildelt sin tredje Michelin-stjerne som den aller første restauranten i Norge.

Stor var gleden også over at restaurant Kontrast og Re-Naa fikk sin første Michelin-stjerne, kanskje særlig Re-Naa som første restaurant utenfor Oslo.

Det var likevel én ting som overrasket restaurant-Norge. Hva med Lysverket i Bergen?

Bryggen på Michelin-teaser Det er mange årsaker til at Lysverket var tippet som en mulig stjernekandidat i år, og bildet av Michelin Nordic Guide med Bryggen i Bergen på forsiden gjorde ikke akkurat spekulasjonene mindre.

- Vi hadde kanskje et hemmelig håp, men vi forventet ingen ting, sier Solstrand til Dagbladet.

- Vi la også merke til at de endret navnet i år, til the Nordic Guide i stedet for Nordic Cities Guide, for tidligere var det bare en city-guide (storby-guide, red.anm.) og da var det ikke så rart at de ikke kom til Bergen. Men det, sammen med Bryggen på coveret ... sier sous chef på Lysverket, Justin Khanna.

Han la sammen én og én og håpet på én stjerne. Det ble det ikke, men han er veldig glad på vegne av de restaurantene som nå har fått sin første, eller en ekstra, stjerne.

Michelin, Tripadvisor, White Guide: Slik vurderer de restaurantene

Lysverkene-rykter I måneder har ryktene svirret om hvem som kan få lønn for strevet i årets nordiske Michelin-guide. Mange håpet at det endelig skulle gå veien for Lysverket i Bergen, da den tre år gamle restauranten har vakt oppsikt internasjonalt.

SKUFFELSE I BERGEN: På restauranten Lysverket ventet de ansatte på om restauranten får en stjerne i Michelin-guiden, men bergensrestauranten nådde ikke opp. Ingrid Solstrand, administrativ leder, og Justin Khanna, souschef. Kjøkkensjef Christopher Haatuft er for tiden i Hellas. Foto: PAUL S AMUNDSEN
SKUFFELSE I BERGEN: På restauranten Lysverket ventet de ansatte på om restauranten får en stjerne i Michelin-guiden, men bergensrestauranten nådde ikke opp. Ingrid Solstrand, administrativ leder, og Justin Khanna, souschef. Kjøkkensjef Christopher Haatuft er for tiden i Hellas. Foto: PAUL S AMUNDSEN Vis mer

Medeier og kjøkkensjef Christopher Haatuft har blant annet fartstid tre-stjerners Michelinrestauranten Per Se, ansett som en av verdens ti beste restauranter.

Det har også vært inspektører på besøk på restauranten minst én gang, ifølge gourmetrestaurantblogger Anders Husa.

Pen å se på Ifølge Michelin-inspektør og ansvarlig for den nordiske utgaven, Rebecca Burr, var det ingen restauranter som var gode nok for en stjerne i Bergen.

- Vi dro til Bergen, men fant ingen kandidater der, sier Burr til Dagbladet.  - Hvem tenkte du skulle få den?

- Lysverket var en het kandidat.

- Det er en god restaurant, og den er i guiden, sier Burr.

- Kan du skjønne at folk ble skuffet?

- Vi var der, og tenkte at det var en sjarmerende by, som var fin å pryde forsiden med.

Dårlig arbeid Mange var sinte etter lanseringen av historiens aller første nordiske guide, Michelin Nordic Cities, i fjor.

Det kom da fram at inspektørene ikke engang hadde tatt seg bryet med å reise til byer utenfor Oslo. Dagbladets Andreas Viestad og stjernekokk Eyvind Hellstrøm var blant kritikerne.

- De har ikke fulgt mye med i timen, sa Hellstrøm. Han ga Michelin det glatte lag for ikke å ha gjort en grundigere jobb når de første skulle lansere en nordisk guide.

Re-Naa i Stavanger, Colonialen i Bergen og Credo i Trondheim fortjente en stjerne, mente matfolket. Også Lysverket i Bergen ble nevnt som kandidat. De samme navnene svirret i lufta i år.

Og Sven Erik Renaa kunne altså ta med seg en Michelin-stjerne hjem fra København i dag.