Bilferien kan gi kjørelengdesmell

Det kan bli kostbart å overskride kjørelengden du har oppgitt på forsikringen.

BILFERIE: Har du kjørt langt i ferien bør du sjekke kilometerstanden opp mot det du har oppgitt som årlig kjørelengde i bilforsikringen. Foto: Martin Jansen
BILFERIE: Har du kjørt langt i ferien bør du sjekke kilometerstanden opp mot det du har oppgitt som årlig kjørelengde i bilforsikringen. Foto: Martin Jansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du vært på langtur med bilen i ferien, kan det være lurt å sjekke at kjørelengden stemmer med det du har oppgitt til forsikringsselskapet. Det er nemlig ditt ansvar, ifølge forsikringsselskapene.

- Kjørelengden er en del av forsikringsavtalen. Man betaler premie i forhold til valgt kjørelengde. Dersom man overskrider kjørelengden er det vårt inntrykk at selskapene praktiserer avkortning, sier Leif Osland, kommunikasjonsdirektør i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO)

Du får med andre ord mindre erstatning dersom det skulle oppstå en skade.

- Ikke alle bileiere er klar over hvor viktig det er at de holder seg innenfor den avtalte kjørelengden, sier Øivind Huse, leder for Produkt i Storebrand Forsikring.

Kan bli kostbart Valg av kjørelengde har betydning for prisen på bilforsikringen din.

- Kjører du mye, er det større sannsynlighet for skade enn en som kjører mindre. Dette reflekteres i prisen på forsikringen. Får du en skade og har kjørt lengre enn avtalt, vil dette kunne medføre reduksjon i erstatningen, sier Huse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer