Bilistene blir nok ikke mindre irriterte på syklistene av dette

Når syklistene nærmer seg, blir det bråbrems.

VARSLING: Sjåføren varsles øyeblikkelig dersom syklisten skjener ut i veien. Samtidig slås bremsene automatisk på med full kraft. FOTO: Volvo
VARSLING: Sjåføren varsles øyeblikkelig dersom syklisten skjener ut i veien. Samtidig slås bremsene automatisk på med full kraft. FOTO: Volvo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Halvparten av alle syklister som dør i trafikken i Europa, har kollidert med en bil. Nå lanserer Volvo et sikkerhetssystem som kan bidra til å redusere dødstallene.

Et sett av sensorer skanner området foran bilen. En radar i grillen avgjør hvor langt det er fram til objekter foran bilen, og et kamera plassert i bakspeilet finner ut hva slags objekt det dreier seg om.

Tidligere utgaver av systemet har gjort det mulig for en bil å bremse for kjøretøy som stopper opp. I 2010 lanserte Volvo et system som gjør at bilen kan gjenkjenne og bremse for fotgjengere som kommer ut i veibanen.

Gjenkjenner syklister Nå har Volvo utvidet systemet ved hjelp av ny programvare som leser bildene raskere. Dermed kan det gjenkjenne syklister som sykler i samme retning som bilen. For at det skal virke, krever systemet at både radaren og kameraet har registrert syklisten.

Dersom syklisten skjener ut i veibanen, blir sjåføren øyeblikkelig varslet. Samtidig slås bremsene på med full kraft.

- Vi beveger oss stadig nærmere vår langsiktige visjon om å designe biler som ikke kolliderer, sa Doug Speck, en toppsjef i Volvo, da nyheten ble presentert i under den store bilutstillingen i Genève.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer