Billig folkeluksus

Luksusmerkene satser hardt i Golf-klassen.

STATUS SELGER: Audis informasjonssjef Marius Tegneby venter storsalg av den kompakte A3. Foto: Egil Nordlien, HM Foto
STATUS SELGER: Audis informasjonssjef Marius Tegneby venter storsalg av den kompakte A3. Foto: Egil Nordlien, HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er bilmodeller som kan komme til å selge meget godt, sier Anders G. Hovde, ekspert på bilmarkedet hos TNS Gallup.

Bilene han snakker om, hører størrelsesmessig hjemme i kompaktklassen, der VW Golf, Toyota Auris og Ford Focus er velkjente modeller. Dette er Norges største bilklasse, med over 35 000 solgte i året.

Men høstens nyheter har noe ekstra ved seg. De bygges av merker som det knyttes status og premiumfølelser til. Mercedes A-klasse, Audi A3, 1-serie (har vært i salg i noen måneder, kommer nå i flere versjoner) og Volvo V40 kommer til å koste litt mer enn de mer typiske folkebilmodellene. I fornuftige motorversjoner vil de likevel ikke bli dyrere enn at mange greier prisen.

Skal doble salget Det vet importørene. Går det som de planlegger, vil salget av det bransjen kaller premiumkompaktbiler doble seg til neste år sammenliknet med i år.

- Det er en pull-effekt i markedet etter disse merkene. Flere har lyst på dem enn de som eier dem. Derfor er de viktige for importørene, som kommer til å satse hardt på dem, sier Hovde.

Han tror at de nye modellene kommer til å ta andeler fra billigere merker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer