Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Billigste billett koster 26 000 kroner - og første ledige plass er i 2018

Vi snakker tog.

LUKSURIØST: 1. mai åpnet et svært luksuriøst tilbud på togfronten i Japan. En reise med Shiki-Shima kan sammenlignes med en tur på cruise når man ser luksusen toget tilbyr. Video: AFP/ JIJI PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka ble et nytt luksustog innviet i Japan. Og da mener vi virkelig luksus.

Om bord på toget får du mer følelsen av å være på et cruiseskip enn i et tog. Men, tog er det, og målgruppa er så definitivt de mer velbeslåtte.

Toget har nemlig bare plass til 34 passasjerer og har ikke kupéer, men 17 suiter.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Peis og limousine

Billettprisene? Jo, de starter på omlag 26 000 kroner. Men vil du punge ut mer, er ikke det noe problem. Du kan få billetter helt opp til 82 000 kroner. Men da får du blant annet også en egen pianist i suiten (!) din, og alt det ellers er mulig - eller umulig - å tenke seg på en togtur.

Når så du for eksempel sist en peis i en togkupé?

Limousin-service mellom hjemmet ditt og stasjonen er blant annet inkludert i prisen. Det samme er et møte med togpersonalet før turen, der du kan legge fram dine egne ønsker om for eksempel mat og drikke underveis. Maten tilberedes for øvrig av kokker hentet fra restauranter med Michelin-stjerner.

Train Suite Shiki-Shima heter toget, og trafikkerer Japans vakre østkyst med utgangspunkt fra plattform 13 1/2 (spesialbygd, selvsagt) på Ueno-stasjonen i Tokyo.

I videoen øverst i saken kan du se hvordan toget ser ut på innsiden.

Venteliste

Det er ingen fare for at du skal gå glipp av utsikten, som til tider er spektakulær. Toget har nemlig egne observasjonsvogner der veggene er erstattet med enorme pleksiglass som sikrer deg fritt utsyn til naturen.

Og om du lurer på hvem i all verden som bruker penger på noe slikt, så er svaret: Ganske mange faktisk.

I følge CN Traveler er nemlig alle plassene utsolgt helt til mars neste år.

Men du kan sette deg på venteliste her.

LUKSUSLEILIGHETER UNDER JORDA: I Kansas er det blitt bygget en gigantisk bunkers som kan romme 75 mennesker. Her er det mat til å overleve i fem år. Video: CNN Vis mer