Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bilreklamen hele USA ser under Super Bowl

Hvert sekund koster en million kroner.

FØRST UTE: Det er status å være den første som får en ny superbil. Jerry Seinfeld vil gjerne ha den første NSX'en, og gjør alt for å klare det. FOTO Honda
FØRST UTE: Det er status å være den første som får en ny superbil. Jerry Seinfeld vil gjerne ha den første NSX'en, og gjør alt for å klare det. FOTO Honda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Super Bowl er USA's største sportsbegivenhet, og ett av få program som klarer å samle "hele" landet.

Selvsagt kjenner mange annonsører sin besøkelsestid, selv om annonseprisen er skyhøy under Super Bowl. I fjor var prisen på tre millioner dollar pr. 30 sekunder.

Ikke minst bilprodusentene er på hugget. I fjor ble det sendt flere oppsiktsvekkende reklamesnutter for bilprodukter! Blant annet VM-reklamen med "Mini-Darth Vader" - et tema du også finner igjen i årets reklamevideoer fra VW.

Ingenting tyder på at det blir noe mindre av det i år. Et dusin bilprodusenter har gjort ferdig reklamevideoer for årets Super Bowl, som går på TV natt til mandag norsk tid.

Hyundai, Honda, Acura, Chevrolet, Audi, Lexus og Toyota er blant merkene som betaler 30 millioner kroner for 30 sekunder. Mange lager lengre og dermed dyrere reklameinnslag, og mange lager flere videoer som skal gå til forskjellige tidspunkt under Super Bowl.

Reklamene ser du nederst i artikkelen.

Toyota gir bort to stykker Camry i forbindelse med arrangementet. En av de to reklamevideoene merket har laget for Super Bowl, inneholder en musikksnutt. Kjører du appen Shazam på den, tas du videre til et registreringsskjema der du kan skrive deg opp for å delta i trekningen.

Subaru gjør det på en litt annen måte, og sponser Puppy Bowl på kanalen Animal Planet - en halvtimes program med alskens kjæledyr som virrer rundt og leker på en mini-Super Bowl-bane.

PS: Årets Super Bowl går på Lucas Oil Stadium i Indianapolis. Kampen sendes direkte på Viasat 4 og Viasat Sport HD, fra kl. 23.00 søndag kveld.

Les også: Fantastiske bilreklamer
Quiz: hva kan du om biler i film?
Førerkort-quiz om parkering
Her kommer det nye fotobokser
Spar 100 000 på denne SUV-en

Saken ble opprinnelig skrevet av Vi Menn for Klikk.no. Les her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!