Bilsalget: Vinnere og tapere

Det blir spennende å se hva som vil skje med salgsvinner Volkswagen i kjølvannet av skandalen ...

KNALLTALL: Ford har skutt i været på salgsstatistikken og det er nye Mondeo som er den store stjernen. Den leveres nå også med firehjulsdrift, hvilket utgjør nær en tredel av de leverte bilene. Foto: RUNE M. NESHEIM
KNALLTALL: Ford har skutt i været på salgsstatistikken og det er nye Mondeo som er den store stjernen. Den leveres nå også med firehjulsdrift, hvilket utgjør nær en tredel av de leverte bilene. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Volkswagen er nemlig den suverene vinneren i bilmarkedet så langt i år, men som kjent sliter de med visse utfordringer om dagen.

Hvordan dette vil kunne påvirke det videre salger, er uvisst.

I forrige måned så vi nærmere på hvordan de ulike produsentene hadde gjort det så langt i år - her kommer en oppdatering som gjelder august måned mens vi venter på oppsummeringen for de tre første kvartalene om noen dager. Tallene kommer som alltid fra Opplysningsrådet for biltrafikken (OFV)

Vinner-trioen Fra august 2014 til august 2015 økte bilsalget med hele 1.160 biler - en oppgang på vel ti prosent. De bilmerkene som bidro mest til denne økningen var Ford (+262), etterfulgt av Toyota (+228) og Mercedes-Benz (+221). Hos Ford er det nye Mondeo som bærer fremgangen i august med mer enn en en firedobling fra i fjor, men også Focus og C-Max har pen fremgang.

Toyota vokser takket være nylig fornyede Avensis. Den har den særegenheten i forhold til konkurrentene VW Passat og Ford Mondeo, som begge har en dieselandel på nær 95 prosent, at den overveiende selges med bensinmotor - faktisk over 90 prosent av Avensis-salget er bensindrevet. Også lille Yaris, i hovedsak som hybrid, løfter salget til den store japanske produsenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.