VOLVO XC60 KOMMER I SOMMER: De første kundebilene blir levert rett før sommerferien. De fleste må likevel finne seg i å vente til høsten. Årets leveringer er utsolgt. Foto: Fred Magne Skillebæk
VOLVO XC60 KOMMER I SOMMER: De første kundebilene blir levert rett før sommerferien. De fleste må likevel finne seg i å vente til høsten. Årets leveringer er utsolgt. Foto: Fred Magne SkillebækVis mer

TEST: Volvo XC60

Biltest: XC60 setter premiumbilene i skyggen

Når bilkjøperens tre største ønsker blir tilfredsstilt i en og samme pakke ender vi opp med nye Volvo XC60. Vi har testet nykommeren.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det føles nesten som om XC60 har vært der i en evighet, men det er faktisk bare andre generasjon som nå kommer. Første generasjon har rukket å bli ni år, og er klar for utskifting.

XC60 blir tredje modell ut fra Volvo etter at de ble kjøpt opp av kinesiske Geely. Merket har likevel holdt fast på at de er svensk, og forteller at de satser på et skandinavisk design, og skandinaviske verdier. Kanskje er det derfor over 10 prosent av alle produserte XC60 til nå er solgt i Sverige.

Allerede før noen har sett den nye utgaven har Volvo solgt 1700 biler. Importøren forteller at 94 prosent av disse er T8-modellen, den ladbare hybriden med 407 hestekrefter. At dette i det hele tatt lar seg gjøre skyldes insentiver i engangsavgiften som gjør den like prisgunstig som dieselmodellen D5, som har 235 hk, og billigere enn alle andre bensinutgaver. Men her er administrerende direktør i Volvo Norge klar i sin tale.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn