Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

TEST: Volvo XC60

Biltest: XC60 setter premiumbilene i skyggen

Når bilkjøperens tre største ønsker blir tilfredsstilt i en og samme pakke ender vi opp med nye Volvo XC60. Vi har testet nykommeren.

VOLVO XC60 KOMMER I SOMMER: De første kundebilene blir levert rett før sommerferien. De fleste må likevel finne seg i å vente til høsten. Årets leveringer er utsolgt. Foto: Fred Magne Skillebæk
VOLVO XC60 KOMMER I SOMMER: De første kundebilene blir levert rett før sommerferien. De fleste må likevel finne seg i å vente til høsten. Årets leveringer er utsolgt. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Det føles nesten som om XC60 har vært der i en evighet, men det er faktisk bare andre generasjon som nå kommer. Første generasjon har rukket å bli ni år, og er klar for utskifting.

XC60 blir tredje modell ut fra Volvo etter at de ble kjøpt opp av kinesiske Geely. Merket har likevel holdt fast på at de er svensk, og forteller at de satser på et skandinavisk design, og skandinaviske verdier. Kanskje er det derfor over 10 prosent av alle produserte XC60 til nå er solgt i Sverige.

Allerede før noen har sett den nye utgaven har Volvo solgt 1700 biler. Importøren forteller at 94 prosent av disse er T8-modellen, den ladbare hybriden med 407 hestekrefter. At dette i det hele tatt lar seg gjøre skyldes insentiver i engangsavgiften som gjør den like prisgunstig som dieselmodellen D5, som har 235 hk, og billigere enn alle andre bensinutgaver. Men her er administrerende direktør i Volvo Norge klar i sin tale.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?