Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Blakket du deg i jula?

I såfall er du ikke alene. Slik får du økonomien på fote igjen!

UBEKYMRET:  For mange går julehandelen over styr, men Maria Kristiansen (23) og Torfinn Rosfjord (30) har full kontroll. Her titter de etter gaver før jul i Spikersuppa i Oslo med sønnen  Odin (6 md.) i barnevogna. Foto: Christian Roth Christensen
UBEKYMRET: For mange går julehandelen over styr, men Maria Kristiansen (23) og Torfinn Rosfjord (30) har full kontroll. Her titter de etter gaver før jul i Spikersuppa i Oslo med sønnen Odin (6 md.) i barnevogna. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- For noen kommer det til å svi skikkelig etter nyttår, og det er unødvendig. Alle vet at jula kommer, og det er derfor fullt mulig å planlegge slik at man får litt mer å rutte med etter desember, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og programleder i TV3-serien «Luksusfellen».

En fersk undersøkelse Respons har utført for Sparebank 1, viser at én av fem nordmenn regner med å blakke seg på jula. Det tilsvarer 716000 menn og kvinner over 18 år.

- Det finnes ingen trylleformel som plutselig får regningene til å forsvinne og lommeboka til å svulme. Gikk julehandelen over styr, er det bare å forberede seg på tøffe tak, sier Gundersen.

Hver fjerde nordmann pleier å bruke mer penger på julehandelen enn planlagt, viser undersøkelsen. De yngste har oftere et overforbruk enn de eldste.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?