Blåskjell tåler mye krydder og smak og er aller best om vinteren

Varme blåskjell smaker best om vinteren.

BLÅSKJELLSALAT: Dette er en frisk og delikat salat, og en fin måte å servere blåskjell på. Her er det brukt hjertesalat, men du kan også bruke annet grønn salat du liker. Foto: METTE MØLLER
BLÅSKJELLSALAT: Dette er en frisk og delikat salat, og en fin måte å servere blåskjell på. Her er det brukt hjertesalat, men du kan også bruke annet grønn salat du liker. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi forbinder gjerne blåskjell med svaberg, sommer og sol, men det er i de kjølige vintermånedene blåskjellene er aller best.

Da er de delikate skjellene på sitt mest fyldige og sødmerike.

Oppveksten i kalde og klare fjorder gjør at norske blåskjell er blant verdens beste, og det er enkelt å lage deilige måltider av de fine skjellene.

Les også: Ser du forskjell på levende og døde blåskjell?

Blåskjell tåler mye krydder og smak, og er en takknemlig råvare å jobbe med.

Sjalottløk og hvitvin - Vi burde spise mer blåskjell om vinteren. Norske blåskjell er gode året rundt, men som mye annen sjømat smaker de aller best i de kalde månedene, mener Arne Brimi.

- Blåskjell er en spennende råvare som du kan tilberede med mange ulike smaker og leke med krydder og urter. Jeg er glad i den enkle varianten der blåskjellene dampes med sjalottløk, hvitvin, urter og litt fløte, fortsetter Brimi, som er på Oslo-besøk og lager mat på restauranten Vaaghals i Bjørvika.

Har du lyst til å tilberede sjømaten på en annen måte? Prøv vintergrilling.

Han nyter gjerne blåskjellene sammen med friterte eller stekte poteter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer