Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

United Airlines:

Ble beordret til å plassere hund i flyets hattehylle - der døde den

Og hund som skulle til Kansas havnet i Japan

HUNDE-TRØBBEL: United Airlines er i trøbbel igjen, denne gang på grunn av at en hund døde i hattehylla på et fly. Akrivfoto: NTB Scanpix
HUNDE-TRØBBEL: United Airlines er i trøbbel igjen, denne gang på grunn av at en hund døde i hattehylla på et fly. Akrivfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag denne uka skulle en passasjer ha med seg hunden sin på en United Airlines-flyvning fra Houston, Texas til La Guardia-flyplassen i New York.

Hunden var forskrifstmessig plassert i et godkjent bur, skriver Condé Nast Traveler og flere andre amerikanske medier.

Et besetningsmedlem skal ha beordret passasjeren til å plassere hundeburet - med hunden inni - i flyets hattehylle i stedet for under setet foran som er vanlig praksis.

Protesterte

I følge medpassasjerer som har omtalt hendelsen på Facebook, protesterte hundeeieren på dette, men ga til slutt etter for kravet om å legge hunden i hattehylla.

Det gikk ikke så bra. Hunden døde en gang i løpet av flighten, skriver The Points Guy.

I USA er det mer og mer vanlig at flypassasjerer har med seg kjæledyr på reisene sine, og alle flyselskapene har utarbeidet retningslinjer for dette.

I Uniteds retningslinjer heter det: «Et kjæledyr som reiser i kabinen må være plassert i et godkjent bur. Buret må passe under setet foran den reisende og befinne seg der hele tiden».

Tragisk hendelse

United har bekreftet hendelsen, og også beklaget den.

- Dette var en tragisk ulykke som aldri skulle inntruffet da kjæledyr aldri skal plasseres i hattehylla, sier flyselskapet i en uttalelse.

- Vi påtar oss fullt ansvar for denne tragedien og uttrykker våre dypeste kondolanser til familien og vi er forpliktet til å hjelpe dem. Vi undersøker hva som skjedde, for å forhindre at noe slikt skal kunne skje igjen, skriver flyselskapet.

I følge CNN skal United også ha vært i kontakt med hundens eier og tilbudt seg å betale for en obduksjon av hunden.

Forvekslet hunder

Dette er imidlertid ikke den eneste hunde-episoden United Airlines har vært innvolvert i denne uka.

En schäfer, som skulle sendes til Kansas, havnet nemlig i Japan (!) mens Grand Danoisen som vitterlig skulle sendes til Japan havnet i, ja riktig, Kansas.

- Det skjedde en feil under mellomlanding i Denver for disse to hundene som ble sendt til feil destinasjon, sier United i nok en pressemelding.

Selskapet har beklaget forvekslingen, men garanterer at begge hundene har det bra og vil bli returnert til riktig destinasjon så fort som mulig.

Og det ser ut til at United holder ord og gjør alt de kan for å rette opp i feilen.

Schäferen Irgo (10) ble sendt fra Tokyo til Wichita med en privat charter i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!