Ble hentet i ambulanse midt på natta, fikk gebyr på toget hjem

Her er noen av historiene fra årets misfornøyde NSB-kunder.

MANGE GEBYRER: NSB forteller at de behandler mellom 100 og 200 klager på gebyrer hver måned. Noen går videre til Transportklagenemnda, hvor enkelte får medhold.  Foto: PER ERVLAND
MANGE GEBYRER: NSB forteller at de behandler mellom 100 og 200 klager på gebyrer hver måned. Noen går videre til Transportklagenemnda, hvor enkelte får medhold. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside I prinsippet er det enkelt å ta tog: Har du gyldig billett setter du deg på en ubetjent vogn, har du ikke gyldig billett setter du deg på betjent vogn.

Men verden består ikke av prinsipper alene. Problemer med billettautomater, glemsel og forvirring gjør at mange som ønsker å ta toget lovlig feiler. Og flere får kontrollgebyr.

Er du uenig i et slikt gebyr, kan du klage til NSB. Får du ikke gehør, kan du ta saken videre til Transportklagenemnda.

Vi har sett på noen av årets saker, for å se om det nytter å klage. Og for å lære en verdifull lekse: Er du i tvil, sett deg på betjent vogn!

LES OGSÅ: Satt på gulvet fra Oslo til Gøteborg - selv om de hadde bestilt billetter måneder i forveien

Historie #1: Ambulansen I februar ble en mann syk og hentet av ambulanse på natta. Han rakk ikke å ta med seg lommeboka. På vei hjem med toget dagen etter hadde derfor mannen og hans kone hverken billett eller penger. De ble tatt i kontroll i en ubetjent vogn, og ilagt gebyr per faktura på totalt 1800 kroner.

Transportklagenemndas vedtak: Ikke medhold. De burde satt seg på betjent vogn og forklart situasjonen der. Historie #2: Ti-krona En eldre kvinne skulle fra Oslo S til sin frisør på Skedsmo. Da toget kom fant hun ingen betjent vogn, og inne på en ubetjent vogn tok hun kontakt med en konduktør for å kjøpe en tilleggsbillett til ti kroner. Det viste seg at han var kontrollør, og kvinnen fikk gebyr til tross for at hun hadde gyldig billett til bygrensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer