Slik var tiltaltes dager før det brutale drapet

Ble vurdert som ikke syk nok for tvangsinnleggelse

Bare dager før Nakholmen-drapet forsøkte venner å få tiltalte tvangsinnlagt. De fikk ikke gjennomslag.

MINNETAVLE: I skuret ved ferjekaia på øya Nakholmen i Oslofjorden, er det satt opp en minnetavle. Det var her Thoralf Eriksen (59) ble drept 13. september i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MINNETAVLE: I skuret ved ferjekaia på øya Nakholmen i Oslofjorden, er det satt opp en minnetavle. Det var her Thoralf Eriksen (59) ble drept 13. september i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 13. september i fjor tok en nå 28 år gammel mann båten fra Oslo og ut til Nakholmen klokka 19.38. Ute på Nakholmen knuste han ifølge vitner et vindu, kastet et anker som lå til pynt bortover bakken og forsøkte å bryte seg inn i ei for tida ubebodd hytte. Flere beboere på øya tok kontakt med mannen.

Thoralf Eriksen (59) ble offer for det som framstår som blind vold. 28-åringen gikk, ifølge tiltalen som ble klar denne uka, først løs på 59-åringen med knyttnevene, før han sparket ham mens han lå nede. Så slo han mannen med en spade og en søppeldunk av metall. Eriksen døde på stedet.

28-åringen er fra Litauen, men har bodd flere år i Norge.

- Kunne vært unngått

- Dette kunne lett vært unngått. 28-åringen hadde vært i kontakt med helsevesenet flere ganger i tida tett opptil drapet. Det er skummelt at det ikke ble tatt tak i, sier «Lisa», som kjenner tiltaltes historie godt. Hun ønsker å være anonym.

Til vanlig går 28-åringen på medisiner mot sin psykiske lidelse.

- Egentlig er han en utrolig snill og sympatisk gutt når han går på medisiner, men så hender det at han tror han greier seg uten, sier «Lisa».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer