GITARSPILLER: Spåblekkspruten Pauls etterfølger, Paul II, med sin minigitar i akvariet i Oberhausen. Foto: MARTIN MEISSNER/AP/SCNAPIX
GITARSPILLER: Spåblekkspruten Pauls etterfølger, Paul II, med sin minigitar i akvariet i Oberhausen. Foto: MARTIN MEISSNER/AP/SCNAPIXVis mer

Blekkspruten Pauls etterfølger spiller gitar

Paul selv ligger i en urne dekket av gull.

(Dagbladet): Du husker kanskje Paul. Blekkspruten som ble verdenskjent da han gang på gang spådde utfallet i forkant av kampene under verdensmesterskapet i fotball sist sommer.

Til slutt forutså han også at Spania ville ende opp med å vinne det gjeveste trofeet.

Da spåblekkspruten ble funnet død den 26. oktober i fjor, fylte han overskriftene i avisene verden over.

I går, et halvt år etter Pauls bortgang, kunne akvariet i tyske Oberhausen nok en gang lokke med en blekksprutattraksjon, melder AP:
Pauls etterfølger, Paul II - en åttearmet blekksprut utstyrt med gitar.

Venner og fiender Før Paul døde fikk han både venner og fiender. Da han spådde at Spania slo ut Tyskland i semifinalen, truet rasende tyskere med å lage paella av Paul.

Irans president Mahmoud Ahmedinejad hadde også sitt å si om den synske blekkspruten, og uttalte at Paul symboliserte alt som er galt med den vestlige verden.

Urne av gull Etter VM ble Paul, som ifølge Wikipedia klekket en gang i 2008 i et akvarie i Weymouth i England, pensjonert. Sine siste måneder levde han i akvariet i tyske Oberhausen, der han bodde hele sitt voksne liv.

SPÅBLEKKSPRUT: Blekkspruten Paul ble verdenskjent da han spådde utfallet av kampene under fjorårets VM i fotball. Her før finalen, som Spania vant slik Paul tippet. Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP/SCANPIX
SPÅBLEKKSPRUT: Blekkspruten Paul ble verdenskjent da han spådde utfallet av kampene under fjorårets VM i fotball. Her før finalen, som Spania vant slik Paul tippet. Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP/SCANPIX Vis mer

Etter sin død ble Paul ble kremert, og asken er nå utstilt i en blekkspruturne dekket av gull som er plassert inne i et Paul-monument i det tyske akvariet, melder AP.

Urnen ble ifølge Ezinemark.com første gang vist fram i januar.

Blekkspruthagen Monumentet med urnen kan du nå se på utstillingen «Octopus Garden» ved akvariet i Oberhausen.

Navnet har utstillingen fått etter The Beatles-låta «Octopus Garden», eller blekkspruthagen på norsk, og den skal vise livet til dyrene i havet.

I tillegg til minnesmerket over Paul, kan man nemlig ta en rekke blekksprutarter i nærmere øyesyn på utstillingen.  

En av dem er nettopp Pauls etterfølger, Paul II med sin gitar i miniatyr. Om han spiller like bra som forgjengeren kunne spå, sies det ingenting om.  

GULLBELAGT: Asken til blekkspruten Paul er utstilt i en blekksprutformet urne dekket av gull i akvariet i tyske Oberhausen. Foto: MARTIN MEISSNER/AP/SCANPIX
GULLBELAGT: Asken til blekkspruten Paul er utstilt i en blekksprutformet urne dekket av gull i akvariet i tyske Oberhausen. Foto: MARTIN MEISSNER/AP/SCANPIX Vis mer

«Blekkspruten har forbløffende fysiske og mentale ferdigheter, og her har du også sjansen til å teste dine egne», skriver akvariet om utstillingen.