Bli colafri på sju dager

Slik trapper du ned.

VANSKELIG Å SLUTTE: Det kan være vanskelig å slutte med colaen, hvis du først er blitt avhengig. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
VANSKELIG Å SLUTTE: Det kan være vanskelig å slutte med colaen, hvis du først er blitt avhengig. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange sliter med et avhengighetsforhold til brus. «Colaholiker» et er kjent begrep, og flere kjendiser har stått fram med sitt høye forbruk av Coca-Cola.

Sandvolleyballspiller Jan Kvalheim drikker fire liter om dagen, Tv 2s sportsanker Davy Wathne har et dobbelt så stort forbruk som Kvalheim, og fotballkommentator Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og håndballspiller Camilla Herrem er også nevnt i mediene som colaholikere.

- Kan ikke bli avhengig Kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Drikker AS, Stein Rømmerud, sier til DinKost.no at koffeinmengden i Coca-Cola er så liten at du ikke kan bli fysisk avhengig.

- Jeg har hørt begrepet «cocakoliker», men jeg kan berolige med at det ikke er noen ingredienser i Coca-Cola som skaper fysisk avhengighet. Det finnes ingen kliniske studier som konkluderer med det, sier Rømmerud.

- Koffeinmengden i Coca-Cola er svært liten, omlag en firedel av vanlig traktekaffe, og lavere enn ulike energidrikker. Med andre ord ikke nok til å skape fysisk avhengighet, sier han.

For noen år ble det lansert en koffeinfri Cola, Coca-Cola Light Caffein Free, men den solgte ikke tilstrekkelig i Norge til å holde seg på markedet, opplyser Rømmerud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.