Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bli hverdagsvakker på 1-2-3

Ikke tid til full krigsmaling hver morgen? Her er de beste hverdagssminketipsene.

HVERDAGSVAKKER: Solpudder, rouge og concealer kommer du langt med i hverdagen. Foto: Stella Pictures
HVERDAGSVAKKER: Solpudder, rouge og concealer kommer du langt med i hverdagen. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Skal du følge smørbrødlista med produkter for full makeup slik makeupartister legger den, er den ganske lang (se faktaboks).

Ikke alle har tid eller interesse av å legge full makeup hver morgen, og da kan våre tips til nøkkelprodukter som gjør deg vakker på null komma svisj være nyttige.

Hverdagssminkens nøkkelprodukter

Ètt eller flere av disse nøkkelproduktene i kombinasjon er en kjapp og enkel måte å få til en pen og naturlig hverdagslook.

Concealer

En concealers oppgave her i livet er å skjule og kamuflere småfeil i ansiktet, slik som blå ringer under øyne, synlige blodårer, kviser, pigmentflekker og andre ujevnheter.

- Jeg kan ikke leve uten concealer, sier skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Julie Botnen. Hennes favoritt er for tiden Bobbi Brown Tinted Eye Brightener.

Foundation

Foundation er en smakssak. Noen elsker det og kan ikke leve uten, og noen hater det.

Foundation gir et perfekt underlag for resten av makeupen.

Chanel Vitalumière gjør concealeren nesten overflødig, ifølge Kamille sin skjønnhetsekspert, Julie Kase.

- Det er en lett og transparent foundation som gir jevnere hudtone og demper rødheter. Noen dager bruker jeg bare den med litt solpudder i kinnene og ikke noe annet. Sminket usminket, det er fint, tipser Kase til klikk.no.

Rouge

En frisk rouge i eplekinn gjør underverker for ansiktet. Rosa eller fersken er fint til de fleste, og lagt med lett hånd ser du våken og fresh ut.

- Min favoritt er Nars Creamblush i fargen Orgasm. Jeg påfører litt i kinnene, også tar jeg alltid litt på leppene også. Vips- så ser jeg frisk, men naturlig, ut, sier Maren Wilberg Rostad som er journalist med spesialitet på mote og skjønnhet i Her og Nå.

Solpudder

Solpudder er elsket av mange, og det med god grunn. Faren er å ta helt av, eller velge en tone som er for oransje i forhold til hudfargen din. Men unngår du dette og legger litt i panne, under kinnbein på hake og nese - vil du se frisk og solkysset ut på bare noen sekunder.

To strøk med solpudder inngår også i Rostads daglige sminkerutine.

- For tiden er favoritten fra Bare Minerals, i fargen Warmth, anbefaler hun.

Det går også an å kamuflere for eksempel en dobbelthake ved hjelp av solpudder. Mer om det kan du lese her.

Skimmerøyenskygge

Litt lys skimmerskygge innerst i øyekrok er et triks mange makeupartister benytter seg av. På fire sekunder ser du mer våken ut. Her er det viktig at skyggen ikke er hvit, men i en lys puddertone, eventuelt noen toner lysere enn din egen hud.

- Jeg synes lyse champagnefarger er veldig fint, og en bra valg er for eksempel Mac sin øyenskygge i fargen Vanilla, er skjønnhetsekspert Botnen sitt beste tips.

Maskara

Maskara er et av nøkkelproduktene til motejournalist på klikk.no, Silje Golf.

- Maskara gjør at jeg ser mye mer våken ut, og tar toppen ett minutt å legge, tipser hun.

Har du skikkelig dårlig tid om morgenen, kan et strøk med maskaraen gjøre underverker.

Hennes nåværende favoritt er Dior Diorshow Exstase Mascara som gir volum og vakre vipper.

Lipgloss

Det er mange som ikke kan leve uten lipgloss, og det er nok også mye fordi den er lett å legge uten speil i tillegg til at den fukter leppene og gir dem fin glans.

Nå finnes det også mange varianter som er kombinasjoner av leppestift og lipgloss. De er enklere å legge og gir mer fukt og glans enn leppestift.

- Jeg er veldig glad i glossene fra Estée Lauder. Den heter Pure Color Gloss, og fargen jeg liker best er Fresh Berry, tipser stylist og makeupartist Ingrid Bruvik.

Les også:

Stylistens kuleste fargetips

Derfor trøstespiser du

Du trenger bare fire BH-er

Dette avslører alderen din


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.


LYS ØYENSKYGGE: Legg merke til det lille strøket av lys skimmerskygge lagt innerst i øyekroken til modell Siri Tollerød. Her fra Chloé-visningen for vårmoten 2010. Foto: Stella Pictures
LYS ØYENSKYGGE: Legg merke til det lille strøket av lys skimmerskygge lagt innerst i øyekroken til modell Siri Tollerød. Her fra Chloé-visningen for vårmoten 2010. Foto: Stella Pictures Vis mer
FRA VENSTRE: Lancôme Color Ideal foundation (kr 365), Dior Diorshow Extase Mascara (kr 280), Michael Kors for Estée Lauder rouge i fargen Very Hollywood (kr 345), i.d. Bare Minerals solpudder i fargen Warmth (kr 339), Mac Eyeshadow i fargen Vanilla (kr 140), Estée Lauder Pure Color Gloss i fargen Pink (kr 210) Foto: Svein-Erik Tøraasen, produsenten
FRA VENSTRE: Lancôme Color Ideal foundation (kr 365), Dior Diorshow Extase Mascara (kr 280), Michael Kors for Estée Lauder rouge i fargen Very Hollywood (kr 345), i.d. Bare Minerals solpudder i fargen Warmth (kr 339), Mac Eyeshadow i fargen Vanilla (kr 140), Estée Lauder Pure Color Gloss i fargen Pink (kr 210) Foto: Svein-Erik Tøraasen, produsenten Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!