Bli kvitt fluene med ett av verdens sprøeste våpen

Har samlet inn over 600 000 for å få våpenet i produksjon.

(Dagbladet): Amerikaneren Lorenzo Maggiore gjør stor suksess i å samle inn penger for å få realisert drømmen sin. Så langt har han samlet inn over 100 000 dollar via nettstedet Indiegogo, melder MSNBC. Pengene går til kampen mot husfluene.

Målet med innsamlingen er nemlig å få satt våpenet Bug-a-Salt ut i produksjon. Det er et heller harmløst våpen for oss mennesker, men som videoen over viser gir den deg overtaket i kampen mot fluene.

- En fantastisk reise Her hjemme er det bare i sommerhalvåret vi plages av de flygende krypene, men i USA er det muligens et helårsproblem. Iallfall har det irritert Maggiore så mye at han har brukt lang tid og mye penger på å utvikle det nyeste våpenet i kampen mot fluene.

- Dette har absolutt vært en fantastisk reise. Som kunstner har jeg mange ideer, og denne var som alle andre: Jeg måtte fullføre dette. Så jeg dro til Kina for å jobbe med hvordan våpenet skulle fungere, sier Maggiore.

Våpenet er en liten hagle, som skyter en liten salt-ladning. Ammunisjonen er rett og slett vanlig bordsalt, noe som ifølge selskapet tar knekken på fluene slik at de blir liggende hele igjen «og er lette å plukke opp».

- Ikke skyt noen i fjeset Videoen over viser deg hvor treffsikker hagla er og på nettsida kommer de også med en advarsel:

- Ikke skyt noen i fjeset eller i øynene. Behandle den med respekt som et annet våpen.

Videre heter det at våpenet tar nok salt til rundt 50 avfyringer og at en avstand på 1-1,5 meter er ideelt for fluejakta.

- Du trenger ingen lisens, ingen batterier og du har ingen grenser. Insektsjakt som sport har entret det 21. århundret med dette nye, morsomme og giftfrie våpenet.

Maggiore håpet først å samle inn 15 000 dollar for våpenproduksjonen, skriver Daily Mail, men etter store oppslag gikk innsamlinga av skaftet og fort hadde han samlet inn det tidobbelte.