Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bli kvitt fluene med ett av verdens sprøeste våpen

Har samlet inn over 600 000 for å få våpenet i produksjon.

(Dagbladet): Amerikaneren Lorenzo Maggiore gjør stor suksess i å samle inn penger for å få realisert drømmen sin. Så langt har han samlet inn over 100 000 dollar via nettstedet Indiegogo, melder MSNBC. Pengene går til kampen mot husfluene.

Målet med innsamlingen er nemlig å få satt våpenet Bug-a-Salt ut i produksjon. Det er et heller harmløst våpen for oss mennesker, men som videoen over viser gir den deg overtaket i kampen mot fluene.

- En fantastisk reise Her hjemme er det bare i sommerhalvåret vi plages av de flygende krypene, men i USA er det muligens et helårsproblem. Iallfall har det irritert Maggiore så mye at han har brukt lang tid og mye penger på å utvikle det nyeste våpenet i kampen mot fluene.

- Dette har absolutt vært en fantastisk reise. Som kunstner har jeg mange ideer, og denne var som alle andre: Jeg måtte fullføre dette. Så jeg dro til Kina for å jobbe med hvordan våpenet skulle fungere, sier Maggiore.

Våpenet er en liten hagle, som skyter en liten salt-ladning. Ammunisjonen er rett og slett vanlig bordsalt, noe som ifølge selskapet tar knekken på fluene slik at de blir liggende hele igjen «og er lette å plukke opp».

- Ikke skyt noen i fjeset Videoen over viser deg hvor treffsikker hagla er og på nettsida kommer de også med en advarsel:

- Ikke skyt noen i fjeset eller i øynene. Behandle den med respekt som et annet våpen.

Videre heter det at våpenet tar nok salt til rundt 50 avfyringer og at en avstand på 1-1,5 meter er ideelt for fluejakta.

- Du trenger ingen lisens, ingen batterier og du har ingen grenser. Insektsjakt som sport har entret det 21. århundret med dette nye, morsomme og giftfrie våpenet.

Maggiore håpet først å samle inn 15 000 dollar for våpenproduksjonen, skriver Daily Mail, men etter store oppslag gikk innsamlinga av skaftet og fort hadde han samlet inn det tidobbelte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media