Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bli kvitt foreldreskrytet på Facebook

Nytt program fjerner irriterende barnebilder.

FJERNER NUSSELIGE FACEBOOK-BILDER: Programtillegget unbaby.me kan fjerne bilder av babyer, småbarn og annet foreldreskryt du kanske har fått nok av på Facebook. SKJERMDUMP: Unbaby.me
FJERNER NUSSELIGE FACEBOOK-BILDER: Programtillegget unbaby.me kan fjerne bilder av babyer, småbarn og annet foreldreskryt du kanske har fått nok av på Facebook. SKJERMDUMP: Unbaby.me Vis mer

Er du blant dem som føler at du av og til får en overdose av nusselige bilder av babyer, småbarn og blide foreldre fra dine Facebook-venner? Du er neppe alene.

Løsningen foreligger nå i form av et nytt miniprogram med det talende navnet unbaby.me, Programmet er en programutvidelse som du kan laste ned gratis til Googles nettleser Chrome, melder LA Times

Du må altså bruke Google Chrome for å å få glede av dette mini-programmet.

Katt for baby Når du har lastet ned unbaby.me, kan du erstatte bildene du misliker med noe annet. Standardutgaven legger inn kattebilder, men du kan selv velge bilder fra en bildestrøm eller andre kilder etter eget valg, som kan erstatte bildene du synes er irriterende.

Forutsetningen er at bildene er gitt en beskrivende tekst på Facebook.

Legg inn nøkkelord Siden programmet er engelskspråklig, er det på forhånd lagt inn en del standardtekster som er mye brukt for å beskrive bilder av nusselige småtasser.

Listen kan du selv bygge ut med egne ord. Dermed skal programmet også virke for norske brukere.

Men det forutsetter at du selv legger inn stikkordene som er mye brukt i bildetekster, slik at bildene du vil erstatte, kan identifieres av programmet.

"Det blir ikke perfekt med en gang, men det kan hjelpe å legge til navn. Forhåpentlig vil dette sparke i gang litt debatt og bråk når du forteller dette på Facebook", oppfordrer Chris Baker, som har utviklet dette bildefilteret.

Fjernet bryllupsbilder også Responsen blant brukerne er blandet. Noen får ikke appen til å virke, andre er begeistret.

"Virket for meg, men ikke med bilder uten bildetekst. Legg til noen nøkkelord, som lille mann, lille jente. Jeg la også til ektemann, kone, forlovede, sånn at jeg slipper bryllupsbilder og poengløse kjærestebilder", skriver Justin Hendrix i Google Chromes forum om Unbaby.me.

For at programmet skal virke, bør du tømme mellomlageret i Google Chrome og starte nettleseren på nytt, oppfordrer Chris Baker, en av personene bak Unbaby.me.

Les også:
Vil gjemme barna på Facebook
- Ikke bruk Facebook som bestevenninne
Her er de nye sosseavnene
Stor test av skolesekker

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media