Blir du syk av skiftarbeid? Slik vil forskere løse problemet

Sykepleiere som Ragnhild (24) sliter med smerter og dårlig søvn.

DAG, KVELD OG NATT: Ragnhild Homme (24) sliter også med å få sove, slik halvparten av alle sykepleierne i en STAMI-undersøkelse oppgir.
 Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DAG, KVELD OG NATT: Ragnhild Homme (24) sliter også med å få sove, slik halvparten av alle sykepleierne i en STAMI-undersøkelse oppgir. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kanskje hviletida skulle vært lenger, eller bemanningen større, slik at det var rom for å få seg en powernap i løpet av natta.

Sykepleier Ragnhild Homme (24) steller en pasient ved ortopedisk sengepost ved Ullevål sykehus. Hun har jobbet her i tre år. Selv ikke med sin korte fartstid i bransjen, er hun overrasket over at nesten 50 prosent av norske sykepleiere i en ny studie oppgir at de sliter med insomni, søvnløshet, knyttet til turnusarbeid.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer