Blodpropp og behandling

Blodpropp er en oversett tilstand: Ny behandling gir nå nytt håp

To uker etter blodproppen var beinet til Ida Høiland (29) helt bra igjen.

RØFF START: - Nå går det greit, det var litt verre i starten, sier Andreas Kjensli (bak). Samboeren Ida Høiland (29) fikk blodpropp i beinet før tvillingene Henry og Niklas var én måned gamle. Foto: Nina Hansen 
RØFF START: - Nå går det greit, det var litt verre i starten, sier Andreas Kjensli (bak). Samboeren Ida Høiland (29) fikk blodpropp i beinet før tvillingene Henry og Niklas var én måned gamle. Foto: Nina Hansen  Vis mer
Publisert

10 prosent av dødsfallene skyldes blodpropp i en vene. Blodpropp er en av de mest oversette sykdommene, mener eksperter.

- Symptomene på blodpropp i et bein eller en lunge er lik mange andre sykdommer. Blodpropp er ofte feildiagnostisert, sier professor Ander Cohen, lege ved Guy`s and St Thomas` Hospitals i London da han gjestet Oslo denne uka.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer