Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

BMW saksøker Saab

Litt seint ute?

SÅ LYSERE UT: I 2010 var 9-3 kandidat til Årets bil i Dagbladets kåring. Motoren til neste generasjon skulle BMW levere, så gikk Saab Automobiles konkurs. Foto: KRISTER SØRBØ
SÅ LYSERE UT: I 2010 var 9-3 kandidat til Årets bil i Dagbladets kåring. Motoren til neste generasjon skulle BMW levere, så gikk Saab Automobiles konkurs. Foto: KRISTER SØRBØ Vis mer

(Dagbladet): I 2010 inngikk Saab Automobiles og BMW et samarbeid om leveranser av motorer til neste generasjon 9-3.

Til tross for at BMW leverte både motorer og deler, kom det aldri noen penger i retur.

I 2010 kom det en pressemelding fra BMW der de var glade for å kunne melde at de hadde vunnet et anbud om å levere motorer til den svenske bilprodusenten.

Motorene det var snakk om var firesylindrede bensinmotorer som skulle leveres fra og med i år.

Saab konkurs Som de fleste har fått med seg, er ikke Saab lenger i drift. Det er derimot Saab Parts, som sørger for at Saab-sjåførene ikke må ty til Ebay så fort noe går i stykker.

Dermed retter BMW kravet mot Saab Parts. I denne sammenhengen er det ikke allverden det er snakk om, 22 millioner svenske, eller i overkant av 19 millioner norske kroner, lyder kravet på.

- Begge partene har inngått avtalen, og ettersom Saab Automobile er konkurs, vender man seg til den andre parten, sier Susanna Norelid, jurist hos BMW i Sverige til Göteborgs-Posten.

Saab Parts, på sin side, sier det ikke er noe hold i søksmålet.

- Våre jurister holder på å gå gjennom søksmålet, sier sjefen i Saab Parts, Lennart Ståhl , til Sveriges Radio P4 Väst.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media