Bo med eget kjøkken og balkong midt i Berlin

Mandala Suites - for de selvstendige.

EGEN BALKONG: I The Mandala Suites bor du stort og luftig, med eget kjøkken og balkong, midt i Friedrichstrasse, en av Berlins mest folksomme handlegater.
EGEN BALKONG: I The Mandala Suites bor du stort og luftig, med eget kjøkken og balkong, midt i Friedrichstrasse, en av Berlins mest folksomme handlegater.Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Søndag): Hotelltesten.

Første reaksjon var at vi var imponerte.

The Mandala Suites ligger i et strengt, hvitt kontorbygg midt i en av Berlins mest folksomme, trafikkerte og støyende handlegater, Friedrichstrasse.

I to hvite rom, med lavt tak i første etasje, var en liten resepsjon med store skrivebord i mørkt tre og en lounge med hyggelige sofagrupper, kaffemaskin og boller med «Werthers ekte», pc og printer, og et møtebord til dem som måtte trenge den slags.

Servicen var korrekt inntil det lett distanserte, men svært dannet og omhyggelig.

HVITT OG STILLE: Du bor i ei travel handlegate midt i Berlin, men hører ikke et knyst av trafikken utenfor.
HVITT OG STILLE: Du bor i ei travel handlegate midt i Berlin, men hører ikke et knyst av trafikken utenfor. Vis mer

Alt var smakfullt, mykt og vennlig. Og stille.

Fascinasjonen for stillheten vedble gjennom hele oppholdet.

Det var skjønt å bo så sentralt, bare noen kvartaler fra Unter der Linden og Gendarmenmarkt, og legge seg uten å høre det minste knyst til trafikken vi jo visste var rett utenfor.

Den samme nydelige ro hvilte over frokostsalen: Et hvitt, behagelig rom med fantastisk utsikt i åttende etasje, der kaffen kunne nippes til mens vi så utover Berlins skyline og de høye tårnene på Potzdamer Platz.

Frokosten kan ikke akkurat kalles bugnende, men var av høy kvalitet, velsmakende og lekkert dandert.

Samme lyse og nøye uttenkte estetikk preget hotellets spa, men denne må likevel, med sine to badstuer og håndfull hvite divaner, kunne kalles en nedtur.

FLERE ROM: Suiten er stor, luftig og smakfullt innredet.
FLERE ROM: Suiten er stor, luftig og smakfullt innredet. Vis mer

Rommene på The Mandala Suites er leiligheter mer enn klassiske hotellrom - for disse må du sokne til søsterhotellet The Mandala Hotel på Potzdamer Platz.

Men vi nøt det å bo stort og luftig, pent og moderne innredet, med eget kjøkken og balkong.

Minibar med drikke og søte små glasskrukker med forskjellige nøtter og søtsaker fornyes daglig.

Badet er gnistrende nytt og velutstyrt. Og har badekar og stort dusjhode med ordentlig trøkk.

Leilighetsstrukturen er imidlertid også den eneste virkelige haken ved suitehotellet: Resepsjonen er bare bemannet til klokka åtte om kvelden.

Det er fremdeles fullt mulig å stille spørsmål, bestille vekking og liknende, men det gjøres da via resepsjonen på The Mandala Hotel, som du settes over til når du ringer resepsjonen.

Dette var en kilde til en god del frustrasjon en kveld da et uhell med barberhøvel førte til akutt behov for plaster, og det måtte en kompleks samkjøringsprosess til som endte med at vi måtte gå ned i lobbyen i morgenkåpe og hente plaster hos vakten i døra.

At det ikke er mulig å få personlig assistanse seint på kvelden, er betenkelig.

Det innebærer også at hotellet ikke tilbyr roomservice, men take away-avtalen de har med en rekke av restaurantene i sentrum kompenserer ganske godt.

Da suiten din har inngang og egen dørklokke på siden av hotellet, kan du selv styre hvem du slipper inn av matleverandører og andre gjester.

The Mandala Suites ville vunnet stort på å ha en litt mer velutstyrt og tilgjengelig resepsjon.

Men for den som er forberedt på en viss selvstendighet og vilje til å planlegge, er leilighetshotellet et fullgodt og forbløffende rimelig hjem i midten av en hektisk by.