Bobla visket ut norske klasseskiller og løftet en hel generasjon inn i den moderne tidsalderen

Dette er historien om Bobla i Norge.

FOLKEFAVORITTEN: Volkswagen Boble er bilen som har betydd mer for nordmenn enn noen annen. Her er historien om den norske folkefavoritten. Alle foto: Stein Inge Stølen
FOLKEFAVORITTEN: Volkswagen Boble er bilen som har betydd mer for nordmenn enn noen annen. Her er historien om den norske folkefavoritten. Alle foto: Stein Inge Stølen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Automobilen har hatt opptil flere fingre med i spillet når det kommer til utviklingen av det moderne samfunnet. De bilmodellene som har spilt størst rolle i så måte, er navn de fleste bilentusiaster kjenner på rams:

T-Forden, Bobla, 2CV-en og Ladaen.

De fikk henholdsvis Amerika, Europa og Russland ut av hest-og-kjerre-tilværelsen og inn i en tidsalder hvor utviklingen og mulighetene syntes nærmest ubegrenset.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer