<strong>AVSLØRT:</strong> Bare i løpet av en halvtime, mens Dagbladet var tilstede ved kontrollstasjonen ved Svinesund, ble to vogntog avslørt for å hacke systemet med en såkalt AdBlue-boks. Den ukrainske sjåføren hevdet han ikke visste om boksen. Foto: Jacques Hvistendahl
AVSLØRT: Bare i løpet av en halvtime, mens Dagbladet var tilstede ved kontrollstasjonen ved Svinesund, ble to vogntog avslørt for å hacke systemet med en såkalt AdBlue-boks. Den ukrainske sjåføren hevdet han ikke visste om boksen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Tungtransport

Boksen koster 150 kroner, og er laget for å lure Vegvesenet

Vegvesenet sliter med ny trend.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statens vegvesen og Norges Lastebileier-Forbund (NLF) er oppgitt over at avslørte juksemakere får beholde utstyret og kjøre videre.

- Denne her kan du få kjøpt nesten hvor som helst, for 150 kroner - til og med i Norge!

Fagleder Øyvind Grotterød hos Statens vegvesens kontrollstasjon på Svinesund holder opp en liten svart boks. AdBlue-boksen er funnet opp for å lure systemet i kjøretøyet og kontrollører til å tro at utslippsrensingen er i tråd med EU-regelverket.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer