Åtte tips:

Boligen redder pensjonen din: Slik sikrer du deg økonomisk

Framtidas pensjonister vil i stadig større grad måtte spise av boligformuen for å sikre seg god nok pensjon, tror eksperter.

FORBRUK: Over halvparten av nordmenns formue er plassert i boliger og hytter. Da har mange muligheten til å låne på boligen for å få mer å rutte med som pensjonist. 
Foto: NTB scanpix
FORBRUK: Over halvparten av nordmenns formue er plassert i boliger og hytter. Da har mange muligheten til å låne på boligen for å få mer å rutte med som pensjonist.  Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

–Fordi nordmenn har så mye av sin formue i fast eiendom, og fordi framtidas pensjonsutbetalinger blir lavere samtidig som vi har vent oss til et høyt forbruk, vil mange framtidige pensjonister låne på boligen for å få nok pensjon, mener Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand.

Nordmenn har i gjennomsnitt rundt 60 prosent av formuen sin i fast eiendom.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer