Boligprisen øker mer enn lønna

De siste 20 åra har boligprisene nær seksdoblet seg. Lønna har økt med under halvparten.

FRAMTIDSUTSIKTER:  Hvis boligprisene fortsetter å stige som de har gjort de siste 20 åra, vil det ikke bli noe lettere for ungdom å komme seg inn på boligmarkedet. Foto: TORBJØRN KATBORG GRØNNING
FRAMTIDSUTSIKTER: Hvis boligprisene fortsetter å stige som de har gjort de siste 20 åra, vil det ikke bli noe lettere for ungdom å komme seg inn på boligmarkedet. Foto: TORBJØRN KATBORG GRØNNING Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis boligprisveksten fortsetter i samme tempo som den har gjort siden 1994, vil vi ikke ha nok inntekt til å kjøpe boligene, tror Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Hun har laget et regnestykke som viser utviklingen i gjennomsnittslønn og priser på en gjennomsnittsbolig fra 1994 og fram til i dag (se tabell).

I 1994 kostet en 70 kvadratmeter stor leilighet 477 800 kroner - tre ganger inntekten. I 2014, 20 år seinere, lå prisen på over 2,8 millioner kroner - sju ganger gjennomsnittsinntekten.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer