BOLIGPRISENE OPP:  Har økt fem måneder på rad. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
BOLIGPRISENE OPP: Har økt fem måneder på rad. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer

Boligprisene steg i mai

Dyrere å kjøpe bolig for femte måned på rad.

||| Boligprisene steg 0,3 prosent fra april til mai.
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk viser at tallene for mai 2010 er 9,1 prosent høyere enn for samme måned i fjor, og 5,1 prosent høyere enn i den forrige toppmåneden august 2007.
Korrigert for inflasjon, er prisene nå 4,5 prosent lavere enn i august 2007.

- Maitallene viser at markedet i stor grad har normalisert seg. Prisutviklingen er helt i tråd med hvordan mai historisk er: En liten og avtagende prisvekst. Aktivitetsnivået i mai 2010 har vært høyere enn i tidligere maimåneder, sier styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Prisene på eneboliger var uendret fra april til mai, mens prisen på delte boliger steg med 0,9 prosent i samme periode. Leilighetene økte med 0,4 prosent fra april til mai. Lav rente Buraas mener det er lite som tilsier noen store endringer i boligprisene de nærmeste månedene. Det er heller ingenting i tallene som tyder på at boligmarkedet har latt seg påvirke av internasjonal finansuro i land som Hellas og Spania, ifølge meglerbransjen. - Rentenivået er fortsatt lavt og NAVs ledighetstall viser at arbeidsledigheten sank i mai, sier Buraas.

Den gjennomsnittlige salgsprisen for en bolig (uavhengig av boligtype) for de første fem månedene i 2010 er 2,55 millioner kroner. Stor aktivitet I mai var det stor aktivitet i boligmarkedet og ifølge boligstatistikken må en to år tilbake i tid for å finne det samme utbudet av boliger. - Dessuten ser vi at det er mye «ferskvare» i markedet, sier styreleder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund (Nef).

 Med ferskvare mener han boliger som nylig er lagt ut for salg. I mai ble det solgt 5.782 boliger mot 5.250 i samme tidsperiode i fjor. Formidlingstiden (fra boligen annonseres til den er solgt) var i mai i snitt 27 dager mot 39 dager i samme periode i fjor.
 (NTB)